Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe broker biedt gratis handel in aandelen

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 12:13 | Views: 9.196

Binck 17 mei

6,32 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Tradealot, een fintech startup, gaat zijn handelsplatform kosteloos aanbieden aan aandelenbeleggers. Het is naar eigen zeggen voor de eerste keer in Nederland dat er geheel gratis belegd kan worden. Inmiddels hebben zich al 25.000 geïnteresseerde beleggers gemeld.

Via het handelsplatform van Tradealot wordt het mogelijk om gratis te handelen in aandelen van de grootste bedrijven wereldwijd, zoals die met een beursnotering in Amsterdam, Londen, New York en Tokio. De online broker verwacht om in de komende twee maanden nog een nieuw platform te lanceren, dat handel in opties en ETF's mogelijk maakt.

Tradealot werd twee jaar geleden opgericht met de steun van bijna honderd investeerders. Toen streefde het bedrijf om zo'n 50 tot 70 procent lagere kosten aan te bieden dan bij de bestaande brokers. Maar dankzij een strategische samenwerking met de in Cyprus gebaseerde en in 2011 opgerichte broker JFD lukte het om de kosten naar nul te brengen.

Het verdienmodel van Tradealot is dan ook anders dan bij de gewone brokers die een vergoeding vragen voor het gebruik van hun platform. Tradealot zegt zijn inkomsten te halen uit vermogensbeheer en de zogeheten mirror transacties, waarbij een belegger de transacties van meer ervaren beleggers één op één volgt, vaak tegen een hoog tarief.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Binck 82% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

BinckBank

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Achteraf gezien...
0
Als het gratis is ben je zelf het product.

Zie de gratis broker in de VS: RobinHood, Verkopen handelsdata van klanten door aan flitshandelaren. Dat is hier denk ik ook het idee.
Flymon
0
quote:

Achteraf gezien... schreef op 8 feb 2019 om 12:25:


Als het gratis is ben je zelf het product.

Zie de gratis broker in de VS: RobinHood, Verkopen handelsdata van klanten door aan flitshandelaren. Dat is hier denk ik ook het idee.

Denk dat je hier een zeer valide punt hebt. Gratis klinkt leuk, maar dan is er altijd een addertje..
simidoc
0
quote:

Flymon schreef op 8 feb 2019 om 12:55:


[...]
Denk dat je hier een zeer valide punt hebt. Gratis klinkt leuk, maar dan is er altijd een addertje..Het addertje zit in Cyprus.
MaartenGovers
0
Betalen voor orderflow is strafbaar in Europa, dus dat zullen ze niet doen. Goed initiatief denk ik!
am1993
0
quote:

rationeel schreef op 8 feb 2019 om 13:24:


Is het geld veilig?

Als het op of via Cyprus ergens geparkeerd wordt, dan waarschijnlijk niet, denk ik zo maar.
MaartenGovers
0
Probeer het vandaag een beetje te volgen en zie dat ze met Barclays in London werken en dat de partner van Tradealot zelfs een bankvergunning heeft in Duitsland. Ook lees ik duidelijk dat ze met andere produkten zoals vermogensbeheer en dergelijken het geld willen verdienen.Ik blijf erbij dat het me een goed initiatief lijkt!
Achteraf gezien...
1
MaartenGovers heeft vandaag speciaal een account gemaakt om de 2 positieve berichtjes hierboven te plaatsen. Heel betrouwbaar....
MaartenGovers
0
@ Achterafgezien, inderdaad op basis van de reacties die ik zag een account aangemaakt. Reden is dat ik me er aan stoor dat mensen op forums ongefundeerde of ongeïnformeerde informatie spuien. Beetje onderzoek doen voor je wat rondslingert zou geen kwaad kunnen.

Had je dat gedaan dan had ik geen account hoeven aanmaken :-)
josti5
0
Woudsehoeve
0
There is no such thing as a free lunch.
Als ze geld kunnen verdienen met vermogens beheer hebben ze de gratis beleggingsklanten niet nodig, dat kost alleen geld.
wvdg
1
Mensen in Nederland denken dat degiro goedkoop is doch als je een positie over wil laten zetten kost je dat 100 euro.. bij opties : de gekochte opties op expiratiedag wordt waardeloos gemaakt...je krijgt een marginverplichting van de geschreven kant van de positie...van meer als 10.000 euro..wat steekt hier achter ..degiro is van HiQ een marketmaker in t zelfde pand welke je gekochte positie 'gratis' inneemt-pikt als je de margin niet voldoet voor 16.00 uur ..Cyprus is hier niets bij
Kees2
1
Gezien de naam van de broker Trade-a-lot moet je deze aanbieder al niet serieus nemen. Veel handelen is slecht voor het rendement.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links