Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duitse export toont herstel

Gepubliceerd op 8 februari 2019 08:13 | Views: 1.937 | Onderwerpen: Duitsland

WIESBADEN (AFN) - De export van Duitsland is in december gestegen in vergelijking met de voorgaande maand toen nog sprake was van een daling. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.

De export steeg met 1,5 procent op maandbasis. In november daalde de uitvoer van de grootste economie van Europa met 0,4 procent. Economen hadden in doorsnee voor december een exportgroei met 0,4 procent voorspeld.

De Duitse import ging in december met 1,2 procent omhoog. Hier was een maand eerder sprake van een afname met 1,6 procent.

Handelsoverschot

Over heel 2018 ging de Duitse goederenuitvoer met 3 procent omhoog tot een waarde van bijna 1318 miljard euro, terwijl de import met 5,7 procent steeg tot 1090 miljard euro. Daarmee werden de records van 2017 overtroffen, aldus het statistiekbureau. De export van Duitsland naar landen binnen de Europese Unie had een waarde van bijna 779 miljard euro, met een invoer uit EU-landen van 623 miljard euro. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland.

Duitsland boekte in 2018 een handelsoverschot van 227,8 miljard euro. Dat was 247,9 miljard euro een jaar eerder.

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare