Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave schrijft rode cijfers

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 07:26 | Views: 6.270

Wereldhave 14:27

21,20 +0,40 (+1,92%)

SCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave heeft afgelopen jaar rode cijfers geschreven. Dat was voor een belangrijk deel te wijten aan de Franse markt, waar de huurinkomsten terugliepen. Ook negatieve herwaarderingen van bezittingen en het afstoten van panden speelden mee.

In Frankrijk hebben enkele grote verhuurders huurafspraken gebaseerd op omzet en juist die viel door het Franse succes op het WK voetbal en de warme zomer wat tegen. Wereldhave heeft daarbij voor tientallen miljoenen euro's aan negatieve herwaarderingen in de boeken moeten opnemen, in verband met een afgenomen vraag naar winkelcentra in de vastgoedbranche.

Op vergelijkbare basis ging de huur op de Franse markt wel omhoog, net als die in Nederland en België. Ook de bezettingsgraden waren hoger. Volgens Wereldhave, dat spreekt van een operationeel solide jaar, lagen de algemene kosten daarnaast zo'n 13 procent lager dan een jaar eerder. Dit was vooral te danken aan de reorganisatie in 2017 en aanvullende kostenbesparingen in Nederland. Wereldhave verkocht in 2018 onder meer bezittingen in Finland.

Verwachtingen

De totale netto-huurinkomsten uit voortgezette activiteiten zakten met 0,5 procent tot ruim 167 miljoen euro. Het zogeheten directe resultaat nam verder met ruim 2 procent af tot bijna 147 miljoen euro. Per aandeel komt dat neer op 3,33 euro, wat in lijn is met de eerder gestelde verwachtingen. Onder de streep was sprake van een nettoverlies van bijna 56 miljoen euro, tegen een winst van ruim 84 miljoen euro in 2017.

Voor het nieuwe jaar zijn de verwachtingen niet heel hooggespannen. Zo voorziet de onderneming wel een vergelijkbare groei voor de huurinkomsten maar die zal minder zijn dan de inflatie. Wereldhave rekent voor 2019 op een direct resultaat per aandeel tussen de 2,75 euro en 2,85 euro. Het dividend blijft in het nieuwe jaar onveranderd op 0,63 euro per kwartaal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Wereldhave 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links