Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei fors lager door handelszorgen

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag flink lager geëindigd. De handelsvrees keerde terug nadat de Amerikaanse president Donald Trump bevestigde dat hij de Chinese president Xi Jinping deze maand niet zal ontmoeten om een handelsdeal te sluiten. De deadline van de huidige wapenstilstand tussen beide landen loopt op 1 maart af.

De Nikkei in Tokio ging met een verlies van 2 procent het weekeinde in op 20.333,17 punten. Japanse bedrijven die veel producten verkopen in China werden van de hand gedaan. Robotmaker Fanuc en bouwmachinemaker Hitachi Construction Machinery verloren 4 en 4,4 procent. Cameramaker Nikon kelderde bijna 12 procent na een verlaging van de winstverwachting. Sony klom daarentegen meer dan 4 procent. Het technologiebedrijf kwam voor het eerst met een aandeleninkoop naar buiten specifiek gericht op het belonen van aandeelhouders.

In India zag Tata Motors ruim 18 procent aan beurswaarde verdampen. Het aandeel beleefde de grootste koersdaling in 26 jaar. Het Indiase autoconcern leed zijn grootste kwartaalverlies ooit, door een mega-afschrijving op Jaguar Land Rover (JLR). Die Britse maker van luxeauto's kampt met forse tegenwind door brexitzorgen, de handelsoorlog en een teruglopende vraag naar dieselwagens in Europa.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook omlaag. In Hongkong keerden beleggers terug na de viering van het Chinese nieuwjaar en noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,3 procent in de min. De Kospi in Seoul zakte 1,2 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,3 procent lager na een verlaging van de economische groeiprognoses door de Australische centrale bank. In Shanghai bleven de beurzen de hele week dicht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.640,70 07:43
-819,38 -2,13%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links