Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen doen stap terug

Europese beurzen doen stap terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zetten donderdag een flinke stap terug. Beleggers kregen een stroom aan resultaten van grote bedrijven voor de kiezen. Op het Damrak vielen de cijfers van verf- en chemieconcern AkzoNobel en financieel dienstverlener Intertrust in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de eveneens lagere opening op Wall Street 0,9 procent in de min op 531,61 punten. De MidKap zakte 1,3 procent tot 803,91 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt raakten tot 1,4 procent kwijt.

AkzoNobel (plus 4,5 procent) was veruit de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het bedrijf liet weten dat de splitsing van het bedrijf intern is afgerond. Daarmee staat de deur open voor ofwel een verkoop van de divisie Specialty Chemicals, ofwel een juridische afsplitsing. Akzo voorziet voor 2017 een omzetgroei, inclusief de chemietak, van 3 procent.

Air France-KLM

Vopak deed eveneens goede zaken in de AEX met een koerswinst van 3,2 procent na een adviesverhoging door Goldman Sachs. Oliedienstverlener SBM Offshore gaf een teleurstellende winstverwachting af en behoorde tot de sterkste dalers met een verlies van 2,5 procent.

In de MidKap prijkte Intertrust bovenaan met een koerssprong van 13 procent. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal veel meer winst en omzet dan verwacht. Air France-KLM stond onderaan met een min van ruim 5 procent. Analisten van Bernstein zien in de vervoerscijfers van het luchtvaartconcern signalen dat de winstgevendheid onder druk kan komen.

Société Générale

In Frankfurt dikte Commerzbank 1 procent aan, terwijl branchegenoot Société Générale in Parijs 3,4 procent meer waard werd. Beide banken zagen de winst in het vierde kwartaal dalen, maar presteerden wel beter dan analisten hadden voorspeld.

Total won 2,1 procent. Het Franse olieconcern boekte afgelopen kwartaal een vijfde meer winst en keert de komende jaren meer dividend uit. In Zürich won Swiss Re 4 procent. Het Japanse technologieconcern SoftBank overweegt een minderheidsbelang te nemen in de Zwitserse herverzekeraar.

De euro was 1,2285 dollar waard, tegen 1,2280 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie was vrijwel stabiel op 61,80 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper en kostte 65,27 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links