Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Negatief begin beurshandel Damrak'

'Negatief begin beurshandel Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint donderdag naar verwachting met verlies. Ook elders in Europa lijken de beurzen lager te openen nadat het herstel op Wall Street niet werd doorgezet. De handel staat verder in het teken van de bedrijfsresultaten. Op de het Damrak kwamen AkzoNobel, SBM Offshore en Intertrust met resultaten. Daarnaast komt de Bank of England met een rentebesluit en inflatiecijfers.

AkzoNobel liet in een tussentijds handelsbericht weten dat de splitsing van het concern intern is afgerond. Daarmee staat de deur open voor ofwel een verkoop van de divisie Specialty Chemicals, ofwel een juridische afsplitsing. De verfreus voorziet voor heel 2017 een omzetgroei, inclusief Specialty Chemicals, van 3 procent op jaarbasis.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore ziet de marktomstandigheden in de offshore olie- en gassector verder aantrekken en denkt dat de omzet dit jaar zal stijgen tot 1,9 miljard dollar (ruim 1,5 miljard euro). In 2017 daalde de omzet met 17 procent tot 1,7 miljard dollar. Het bedrijf kondigde aan het dividend over 2017 te verhogen tot 0,25 dollar per aandeel.

Intertrust

Financieel dienstverlener Intertrust boekte in het laatste kwartaal van 2017 meer winst en omzet. Vooral de winstgevendheid verbeterde aanzienlijk. Intertrust profiteerde naar eigen zeggen onder meer van de inkrimping van het personeelsbestand in Nederland.

Aan het analistenfront werd Goldman Sachs positiever over tankopslagbedrijf Vopak en telecombedrijf VEON, terwijl Morgan Stanley het advies voor ABN AMRO verlaagde. Macquarie startte het volgen van maaltijdbezorger Takeaway.com met een outperform-advies.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM vervoerde in januari 5,8 procent meer passagiers dan een jaar geleden. De bezettingsgraad voor de gehele groep was 86,5 procent, een verbetering met 0,9 procentpunt.

Topman Peter Paul de Vries heeft zijn belang in investeringsmaatschappij Value8 iets verkleind, naar 29,99 procent. Dat heeft hij gedaan omdat hij niet de intentie heeft om een verplicht openbaar bod uit te brengen op Value8. De grens voor zo'n verplicht bod ligt op 30 procent.

Euro

De Europese beurzen lieten woensdag een stevig herstel zien. De AEX-index klom 1,9 procent tot 536,36 punten en de MidKap won 1,8 procent tot 814,72 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 1,9 procent vooruit. In New York gingen de beurzen met verliezen de handel uit.

De euro was 1,2271 dollar waard, tegen 1,2280 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,1 procent minder op 61,73 dollar. Brentolie ging 0,1 procent omhoog tot 65,58 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2018 08:45
    Waarom volgen we de US toch altijd zo slaafs?? Hebben we geen eigen economie? Dat de 10 jaars rente in de VS een paar procent punt is opgelopen en daar iets over arbeidscijfer geneuzeld word. So what!! Onze eigen cijfers hebben nog minder impact. Snap er eerlijk gezegd geen reet van dat bij elke boer of scheet die ze daar laten we gelijk mee doen. We lopen toch ook niet zo in de pas met China daar zijn we tenslotte net zo mee verbonden qua economie en handel.
  2. Mrx77 8 februari 2018 09:07
    Helaas geen gedetailleerde uitleg, dat wallstreet wel 2,5 procent koerswinst pakt bij een fors duurdere dollar en aex de helft vd magere winst moet inleveren bij een fors goedkopere euro gisteren. Resume wallstreet stijgt 2,5 procenten aex maar 1 procent en dat bij een 1cent goedkopere euro, als je die voordeel wijt aan die.procentstijging vd aex dan heeft er helemaal geen koersherstel plaatsgevonden voor aex afgelopen dagen. Hoewel dow jones al meer dan 500 punten gestegen.is!!
  3. Mrx77 8 februari 2018 09:13
    Het went wel dat wallstreet echt herstelt en nieuwe alltime high gaat aantikken binnenkort en aex druk bezig is zijn wonden nog steeds aan het likken is. Dan is het ook verklaarbaar dat de aandelen in usa nog maar 2 procent dividendrendement geven en onze aex fondsen keren het dubbele uit namelijk gemiddeld 4 procent. Hier zeggen wij dat de economie in usa beter draait, hoewel dit nergens op is gebaseerd de rente loopt hier ook op omdat de economie op volle toeren draait. Als je kijkt naar fondsen die totaal niet hebben meegedaan aan koersstijgen is dat een waslijst:
    ING, Ahold,RD, Unilever, AKZO, etc. Op tweetal fondsen AKZO en Unilever waren zelfs overnameprooien dat geeft al aan dat onze fondsen met discount genoteerd staan. Waarom wordt er door de analisten niet stil gestaand bij dit fenomeen.
  4. [verwijderd] 8 februari 2018 11:16

    Aex volgt helemaal niet DJ/amerika.

    AEX loopt altijd als laatste achter de feiten.
    NL beleggers zijn conservatief en zwartkijkers.

    Ze zijn nooit trots op NL producten.
    Kijk met ASML.... ik zie de overheid geen silucon valley starten in brabant.

    NL kijkt altijd hoe ze andere het leven zuur kunnen maken en continue te klagen over duur, rentestijging enz...

    Amerika pakt jaar in jaar uit een beursrecord van 25.000 punten...

    En AEX, mogen blij zijn als ze de 560 vast houden.

    Triest voor woorden...

    Nu zakt de aandelen markt en wie staat er boven aan.

    De AEX.

    Wij zijn beleggers uit de middenmoot en proberen met de groten mee te doen..

    Zakt de DJ dan zijn we als haantje de voorste de eerste om de markt verder het slop in te geraken.

    Vepulverd amerika de 25.000 punten dan zorgen we zelf wel voor om de AEX om zeep te helpen.

    NL zou met ASML een voortrekkersrol kunnen spelen in technologie...maar als overheid alleen bekommerd over Shell en banken...dan weet je waar probleem ligt.

    AEX stelt niks voor en daarom is schreeuwen het beste wat wij kunnen.
    Iemand die goed verdiend of bedrijf die goed presteert, die worden genadeloos onderuit gehaald.

  5. forum rang 9 objectief 8 februari 2018 15:27
    quote:

    Hermando schreef op 8 februari 2018 11:16:

    Aex volgt helemaal niet DJ/amerika.

    AEX loopt altijd als laatste achter de feiten.
    NL beleggers zijn conservatief en zwartkijkers.

    Ze zijn nooit trots op NL producten.
    Kijk met ASML.... ik zie de overheid geen silucon valley starten in brabant.

    De AEX daalt als de DJ/Amerika daalt en omgekeerd...dat hebben we eergisteren gezien en komt doordat in de AEX de internationale bedrijven de overhand hebben.
    En in Brabant is er al een sillicon valley...ga er maar eens rondkijken.....
    maar ASML als bedrijf kan het wel alleen af....gezien de torenhoge salarissen en dito extra bonussen...ik had er maar wat graag gewerkt.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links