Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NIBC verdubbelt winst

DEN HAAG (AFN) - NIBC heeft vorig jaar de winst meer dan verdubbeld. Topman Paulus de Wilt sprak van een ,,zeer sterk jaar'' waarin de Haagse bank onder meer groeide op de hypotheekmarkt.

Het financiële bedrijf behaalde een nettowinst van 213 miljoen euro, tegen 104 miljoen euro een jaar eerder. Het resultaat werd positief beïnvloed door de verkoop van een Duitse vastgoedportefeuille, die 53 miljoen euro opleverde. Die trok ook het rendement op eigen vermogen omhoog van 6 procent in 2016 naar 11,9 procent in 2017. NIBC wijst erop dat dat rendement ook zonder de verkoop al tot 8,9 procent steeg.

De bank benadrukte dat de kosten afgelopen jaar aanzienlijk hoger waren als gevolg van extra investeringen in IT, nieuwe regelgeving en de reorganisatie bij NIBC Markets. Desondanks verbeterde de winstgevendheid.

NIBC maakt verder goede vorderingen bij de voorbereiding voor een beursgang, zo liet de bank donderdag bij de publicatie van de jaarcijfers weten, hoewel er officieel nog geen besluit is genomen. NIBC kondigde vorig jaar aan de strategische opties, waaronder een beursgang, te bekijken. Dat besluit volgt ,,op een later moment'', stelde NIBC, maar is afhankelijk van de marktomstandigheden.

NIBC stelt voor een tweede interimdividend van in totaal 66 miljoen euro uit te keren. Het totale dividend over 2017 komt daarmee op 96 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links