Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore rekent op hogere omzet

SBM Offshore rekent op hogere omzet

SCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore ziet de marktomstandigheden in de offshore olie- en gassector verder aantrekken en denkt dan ook dat omzet dit jaar zal stijgen in vergelijking met 2017. Dat blijkt uit cijfers die SBM naar buiten heeft gebracht.

Voor 2018 rekent SBM op een omzet van 1,9 miljard dollar (ruim 1,5 miljard euro). In 2017 werd een omzet in de boeken gezet van krap 1,7 miljard dollar, wat een daling inhoudt van 17 procent ten opzichte van 2016. Dat omzetcijfer komt overeen met de eigen verwachtingen van SBM.

De lagere omzet komt doordat er minder inkomsten werden behaald bij het onderdeel Turnkey, de divisie die producten levert die direct gereed zijn voor gebruik. Voor 2018 verwacht SBM juist te profiteren van vorig jaar toegekende contracten. Bij de tak Lease & Operate gingen de inkomsten vorig jaar wel omhoog. Het bedrijf levert vooral productie- en opslagschepen (FPSO's) voor gebruik in diep water.

Ebitda

Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 806 miljoen dollar, een stijging met 4 procent. Hier had SBM een bedrag van meer dan 750 miljoen dollar voorspeld. Voor 2018 werd een prognose uitgesproken voor een bedrijfsresultaat van circa 750 miljoen dollar.

Het orderboek van SBM bedroeg eind 2017 16,8 miljard dollar, iets lager vergeleken met een jaar eerder. Het bedrijf kondigde aan het dividend over 2017 met 9 procent te verhogen tot 0,25 dollar per aandeel.

Omkoopschandaal

Topman Bruno Chabas verklaarde in een toelichting SBM robuuste prestaties heeft geleverd in een geleidelijk aantrekkende offshore-markt door de stijgende olie- en gasprijzen. SBM stelt dat de marktzichtbaarheid op de middellange termijn verbetert met toenemende vraag van klanten. Het bedrijf blijft van mening dat diepwaterproductie een belangrijke rol zal spelen in de energiewinning van de toekomst.

SBM had geen nieuwe ontwikkelingen te melden rond het Braziliaanse omkoopschandaal. De onderneming streeft nog altijd naar een schikking om de kwestie af te ronden en blijft in onderhandeling met de autoriteiten. Het is volgens SBM niet zeker of een bevredigende oplossing bereikt zal worden en het bedrijf kan ook de eventuele timing niet voorspellen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links