Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken lager na uitspraken Dijsselbloem

Banken lager na uitspraken Dijsselbloem

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beleggers hebben woensdagmiddag op grote schaal bankaandelen in de verkoop gedaan na uitspraken van Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. De Nederlandse minister van Financiën herhaalde in de Tweede Kamer zijn standpunt dat Nederland zonder betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geen financiële steun meer geeft aan Griekenland.

In Amsterdam was ING rond 16.00 uur de grootste verliezer, met een min van dik 3 procent. Ook ABN AMRO en de verzekeraars Aegon en NN leverden terrein in. In Parijs waren Credit Agricole en BNP Paribas de grootste verliezers en in Londen gingen RBS en vooral Barclays ook omlaag.

,,De meerderheid in het parlement is heel duidelijk. Als het IMF niet meedoet of zich terugtrekt dan is de steun voor het programma weg", zei Dijsselbloem. Het IMF zette maandag vraagtekens bij de zware eisen die aan Griekenland worden gesteld in ruil voor financiële steun en pleitte voor kwijtschelding van schulden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2017 16:52
    We weten allemaal dat de Grieken niet in staat zullen zijn om hun schulden volledig terug te betalen. Vroeg of laat zullen er schulden kwijt gescholden moeten worden, Het lijkt mij dat je daar beter nu een plan voor kunt maken, dan straks daartoe gedwongen worden, omdat het IMF afhaakt en Griekenland opnieuw instort.Of wordt erop aangestuurd om Griekenland alsnog uit de eurozone te zetten?
  2. [verwijderd] 8 februari 2017 17:29
    J.Inv, ook met het IMF ziet u die euros nooit meer terug, al dan niet met rente. Het is niet alsof Griekenland de schuldenlast kan dragen, hoeveel ze ook bezuinigen en verkopen. Echter kan de EU slecht terug, want die hebben (ook) iets beloofd dat ze niet waar kunnen maken, dus om hun gezicht te redden gooien ze er meer geld achteraan.

    Ondertussen hebben de Noord-Europese banken al een leuk potje met reserves om dit soort tegenvallers te coveren, en ondertussen trekken ze rustig 20% rente per jaar uit Griekenland (zo lang ze betalen). De enigen die echt met de gebakken peren zitten zijn Italiaanse, Griekse en Spaanse banken die wel vol in de Griekse obligaties zitten, maar niet de reserves hebben om klappen op te vangen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,230 19 apr
+0,062 +0,41%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links