Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode koersenborden in Europa

Rode koersenborden in Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in de middaghandel licht in de min. In Amsterdam was navigatiebedrijf TomTom de gebeten hond op het Damrak na bekendmaking van tegenvallende cijfers en vooruitzichten.

De AEX-index stond kort na de opening van de beurzen in New York 0,5 procent lager op 481,84 punten. De MidKap leverde 0,4 procent in op 699,17 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden 0,2 tot 0,4 procent.

In de AEX stond vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco bovenaan met een winst van 1,8 procent. ASML profiteerde van een adviesverhoging van Exane en steeg 0,4 procent. Baggerbedrijf Boskalis heeft samen met Van Oord een grote klus binnengesleept in Brazilië voor 110 miljoen euro en dikte daarop 0,1 procent aan. ING sloot de rij met een min van 2,5 procent.

TomTom

TomTom ging in de MidKap met dik 9 procent onderuit. Het bedrijf heeft in het laatste kwartaal van 2016 een nettoverlies in de boeken gezet bij een dalende omzet. Met name de verkopen aan consumenten stonden opnieuw flink onder druk. De zakelijke onderdelen lieten wel groei zien.

Air France-KLM was bij de middelgrote fondsen juist koploper met een plus van 4,4 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft de ticketprijzen vorige maand opnieuw zien dalen, maar wel minder sterk dan in de voorgaande maanden. In totaal (inclusief Transavia) maakten in januari 6,9 miljoen reizigers gebruik van de luchtvaartgroep, 7,5 procent meer dan een jaar eerder.

Bier

Bij de kleinere fondsen ging Heijmans bijna 5 procent omhoog. Het bouwbedrijf verkoopt zijn belang in de Belgische bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg aan Besix. De transactie levert Heijmans ruim 40 miljoen euro op, die het bedrijf zal gebruiken om de schulden te verlagen.

De Deense brouwer Carlsberg verloor in Kopenhagen 2,7 procent, na publicatie van bedrijfsresultaten. Mijnbouwer Rio Tinto wist in Londen beleggers evenmin te plezieren met zijn resultaten en daalde 2,2 procent. De resultaten van de Franse farmaceut Sanofi werd met gematigd enthousiasme ontvangen in Parijs. Het aandeel ging 0,1 procent vooruit.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 51,86 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 54,86 dollar per vat. De euro was 1,0687 dollar waard, tegen 1,0690 dollar bij het Europese slot op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links