Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Airbus kreeg veel minder vliegtuigorders in 2020 door crisis

Gepubliceerd op 8 januari 2021 19:58 | Views: 1.308 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 18 jan

91,42 -1,18 (-1,27%)

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft in 2020 veel minder nieuwe orders binnengekregen vanwege de coronacrisis en de malaise in de luchtvaartsector door de pandemie. Het aantal bestellingen kelderde met 65 procent tot 268 toestellen vergeleken met een jaar eerder.

Daarnaast werden ook 115 orders geschrapt door maatschappijen die een stuk voorzichtiger zijn geworden door de impact van de lockdowns op het wereldwijde vliegverkeer. Het aantal leveringen van Airbus aan klanten nam met 34 procent af tot 566 vliegtuigen. In 2019 werd nog het recordaantal van 863 toestellen afgeleverd. Airbus schroefde eerder dit jaar zijn productie flink terug vanwege de klappen voor de luchtvaartsector door corona.

Topman Guillaume Faury van Airbus zegt dat de uitdagingen voor de sector op de korte termijn nog zeer groot blijven, maar dat hij voorzichtig optimistisch is voor 2021. Mogelijk kan de luchtvaart gaan profiteren van de coronavaccins.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare