Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Iran verbiedt Britse en Amerikaanse vaccins

Gepubliceerd op 8 januari 2021 11:35 | Views: 4.403 | Onderwerpen: Groot-Britannië, Iran

TEHERAN (ANP/RTR) - Iraniërs kunnen geen gebruik maken van de coronavaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Iraans geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei, de machtigste man van het land, kondigde vrijdag aan dat Amerikaanse en Britse vaccins niet geïmporteerd mogen worden.

"Ik heb dit aan regeringsmedewerkers meegedeeld en ik zeg het nu in het openbaar", zei Khamenei over het importverbod tijdens een televisietoespraak. Khamenei prees de inzet van zijn land om eigen vaccins te ontwikkelen. Zo is eind vorig jaar begonnen met het testen van een kandidaat-vaccin op mensen, wat volgens de geestelijk leider een mogelijk belangrijke stap betekent in de bestrijding van de corona-epidemie in het land.

Khamenei zei dat Iran ook "van andere betrouwbare plekken" vaccins kan bemachtigen, zonder daar over in detail te treden. Mogelijk doelde hij daarmee op bondgenoten China en Rusland.

Iran, met ruim 80 miljoen inwoners, is het zwaarst getroffen land in het Midden-Oosten. Volgens de Johns Hopkins Universiteit zijn in het land bijna 1,3 miljoen besmettingen vastgesteld en zijn er zo'n 56.000 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Door Amerikaanse sancties is het voor Iran sowieso lastig om aan vaccins te komen.

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Machiavelli 8 januari 2021 13:09
  quote:

  WijHetVolk schreef op 8 januari 2021 12:45:


  80 miljoen mensen, misschien 1 miljoen 'leiders' maar die 79 miljoen MENSEN kunnen wat de eerste 3 leden betreft doodvallen.
  Ik schaam me dood dat dit soort lieden tot de 'westerse beschaving' gerekend worden.


  Iran en zijn ayatollah's die tot de westerse samenleving gerekend kan worden? Je maakt toch zeker een grapje? Een land waar ze anders geaarden van een flatgebouw afgooien? Weinig beschaving te vinden heden ten dagen. Iran was een prachtig land vroeger, maar ja die godsdienst die staat voor vrede heeft wat roet in het eten gegooid helaas.
 2. Moker88 8 januari 2021 14:11
  Iran en de VS verkeren in staat van oorlog. Los van wie daar schuldig aan is of niet. Wat ik bijzonder vind is dat ze openlijk aangeven vaccins uit China of Rusland wel te accepteren. Meer landen kiezen daarvoor. Tot voor kort zou niemand opteren voor Chinees spul als er goede alternatieven zijn, maar blijkbaar is die tijd voorbij. Het Westen wordt voorbijgestreefd....
 3. Contrair1975 8 januari 2021 14:31
  Iran, de meest exotische en avontuurlijke belegging in mijn portfolio! In 2017 tijdens mijn vakantie daar een bankrekening en brokeraccount geopend. Via vriendjes in Dubai (die de juiste Iraanse mensen kenden) heb ik het geld uiteindelijk Iran in gekregen. Toen de munt 200% devalueerde begin 2018 een extra storting gedaan, en nu gewoon wachten. De belegging daar doet het vooralsnog beter dan de worldindex, sinds Oktober 2017 sta ik op 105% rendement (in euros). Maar relatief kleine bedragen, risico's zijn fors en het slingert enorm.

  De hoop is dat er uiteindelijk een nieuwe regering komt in Iran / VS die wel met elkaar door 1 deur kunnen. Als buitenland kapitaal ooit weer eens beschikbaar komt, is er een enorm groei potentieel. Hoog opgeleid land, jonge populatie, ruim 80 miljoen inwoners. Echt enorm vriendelijke mensen, vergelijkbaar met Oman voor de mensen die ook in het Midden Oosten hebben gewoond :)
 4. WijHetVolk 8 januari 2021 15:52
  quote:

  Contrair1975 schreef op 8 januari 2021 14:31:


  Hoog opgeleid land, jonge populatie, ruim 80 miljoen inwoners. Echt enorm vriendelijke mensen, vergelijkbaar met Oman voor de mensen die ook in het Midden Oosten hebben gewoond :)


  Niet gewoond maar heb wel ervaringen opgedaan in Iran en heb daardoor een uitgebreide vriendenkring opgebouwd.
  Qua bevolking ben ik het 100% met je eens.

  VS en Iran vrienden/betere relaties in de toekomst? Nope! Never ever. Iraniërs zijn niet dom genoeg om hun bezittingen/land zomaar over te dragen aan de Amerikanen/Saudies.
16 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare