Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk meer ontslagen op komst bij Ryanair in België'

Gepubliceerd op 8 januari 2021 11:22 | Views: 1.424 | Onderwerpen: België, luchtvaart

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat mogelijk nog meer mensen ontslaan in België. Volgens Belgische media volgt dat uit een interne mail van Ryanair-directeur Eddie Wilson aan het personeel. Er staan al 176 banen in België op de tocht bij de luchtvaartmaatschappij, dat aantal kan dus oplopen.

De extra ontslagen worden waarschijnlijk voor het eind van deze maand bekendgemaakt. Vrijdag staat een eerste ondernemingsraad gepland, waar volgens vakbondsman Didier Lebbe van de Franstalige vakbond CNE de ontslagronde mogelijk op de agenda staat.

Ryanair heeft net als alle andere luchtvaartmaatschappijen erg te lijden onder de coronapandemie. De Ierse luchtvaartmaatschappij snoeide al fors in de kosten, waarbij ook personeel werd ontslagen. Voor heel Europa gaat het om zo'n 3000 personeelsleden.

In een aantal landen werden ook afspraken gemaakt over looninlevering. Maar in België kon daarover, net als in Spanje en Portugal, geen akkoord worden bereikt voor het cabinepersoneel. Voor de piloten zijn er wel afspraken gemaakt. In de landen waar nog geen akkoord is gesloten, kan men voor het einde van januari meer banenverlies verwachten, staat in de communicatie van Wilson.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Theo32 8 januari 2021 18:00
    Ryanair had allang moeten opdoeken - al ruim jaren voordat er sprake was van "Corona". Altijd maar gezeur... als het niet om personeel kosten gaat, dan is het wel om arbeidsconflicten, misstanden en teloorgang van klantenservice... Branch-wijd brengt Ryanair alleen maar schade toe - het zorgt niet voor groei, het zorgt niet voor synergie, het zorgt niet voor consumentenvertrouwen... dus nee, hou er gewoon (eervol) mee op. Misschien is dit het juiste moment daarvoor.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare