Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koerssprong Hyundai na berichten over samenwerking met Apple

Koerssprong Hyundai na berichten over samenwerking met Apple

TOKIO (ANP) - De Zuid-Koreaanse automaker Hyundai schoot vrijdag omhoog op de beurs in Seoul. Naar verluidt voert het autoconcern gesprekken met het Amerikaanse technologiebedrijf Apple over een samenwerking op het gebied van elektrische auto's en accu's. Hyundai liet in een reactie weten met verschillende bedrijven te praten over de ontwikkeling van elektrische voertuigen en noemde Apple niet bij naam.

Het aandeel Hyundai dikte 18 procent aan en de Kospi in Seoul klom ruim 3 procent. Concurrent Kia Motors wist mee te liften op het nieuws en steeg 8 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung, dat met voorlopige winstcijfers kwam, klom dik 6 procent.

De andere Aziatische beursgraadmeters gingen eveneens overwegend vooruit. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de hoop dat aankomend president Joe Biden snel met meer coronasteun zal komen. Ook heeft president Donald Trump na de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers voor het eerst toegegeven de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander.

De Nikkei in Tokio ging 2,4 procent hoger het weekeinde in op 28.139,03 punten. De Japanse hoofdindex won in de eerste week van het nieuwe jaar 2,5 procent en klom tot het hoogste niveau in 30 jaar. De stemming werd gesteund door een onverwachte stijging van de bestedingen van Japanse huishoudens in november. Beleggers verwerkten daarnaast het besluit van de Japanse overheid om de noodtoestand uit te roepen in Tokio en omgeving. In de afgelopen dagen werd al rekening gehouden met strengere maatregelen in de Japanse hoofdstad vanwege de recordstijging van het aantal coronabesmettingen in de regio.

In Hongkong stonden de Chinese telecombedrijven China Mobile, China Telecom en China Unicom Hong Kong opnieuw onder druk en raakten tot ruim 8 procent kwijt. De indexsamenstellers FTSE Russell en MSCI kondigden aan de drie bedrijven te verwijderen uit hun indices. De stap volgt op het besluit van de beurs in New York om de noteringen van de drie telecombedrijven te schrappen op last van de regering-Trump, vanwege te nauwe banden met het Chinese leger. De Hang Seng-index in Hongkong klom desondanks 0,9 procent, terwijl de hoofdindex in Shanghai 0,6 procent verloor.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. 02 apr Apple onder vuur in de VS, maar er is een nog groter probleem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links