Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Alles wordt anders voor banken na brexit'

'Alles wordt anders voor banken na brexit'

LONDEN (AFN/RTR) - "Alles wordt anders" voor Britse en Europese banken en financieel dienstverleners na de brexit. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie gezegd tijdens een speech bij de London School of Economics.

De financiële sector vormt een groot deel van de Britse economie en die gaat relatief veel merken van de brexit denkt Von der Leyen. "Het is een kwestie van keuzes en afwegingen en we moeten accepteren dat niets meer zal zijn zoals het voor de brexit was", aldus de Duitse.

Wel vindt Von der Leyen die verandering logisch. Er moeten volgens haar andere regels gelden voor de landen die in de Europese Unie zitten dan voor landen daarbuiten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Berenberg verhoogt koersdoel ING
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 januari 2020 14:53
    Gezien de tsunami aan geld creaties in de wereld, wat zich nog voornamelijk uit in inflatie op de beurzen en in veilingen van elite ( kunst en zeldzame auto`s).
    Het is niet de waarde van de bedrijven die stijgt maar het is de onophoudelijke en gigantische geld creatie die de beurzen laten stijgen. Alles met als doel het domme volk te laten denken dat alles goed gaat. Maar u hoeft alleen maar om u heen te kijken naar de werkelijkheid, steeds meer lege winkelpanden.
    De Baltic Dry die in een vrije val is en in een goede 4 maanden van 2510 punten daalt naar 791 punten en nog steeds fors verder aan het dalen is...… en maar blijven ontkennen dat we in een recessie zitten.

    Hetzelfde dat wij al meer dan 30 jaar bedrogen worden met loonsverhogingen. Steeds meer taken worden van de landelijke overheid overgedragen naar de gemeentes. Van de landelijke overheid krijgen we een belasting verlaging van € 100,- waar de gemeentes en waterschappen etc etc de lasten vervolgens met € 200,- verhogen. De mensen zijn uitgemolken en zijn de moderne slaven van de banken en hun regeringen.
    Dit bericht zullen ze wel gaan verwijderen want ik zie dat de laatste tijd bij meer mensen gebeuren...… persvrijheid heet dat !!!
  2. Kor11 8 januari 2020 15:31
    Ik ben het helemaal met u eens Heer Robin en heb dus eenzelfde blik maar wat ik mij afvraag is dat wanneer het mis loopt, hoe loopt het dan mis? Alle belangrijke economieen hebben aan geldverruiming gedaan en breiden dat alleen maar uit. Stel dat men wereldwijd een sanering door gaat voeren en een stablecoin gaat creeren. Vervolgens een soort tientje van Lieftink in gaat voeren. Dan verandert er nog niets lijkt mij of men moet bepaalde assets op nul gaan waarderen. Zo ja, welke dan? Ik ben heel benieuwd hoe dit probleem, wanneer het al een probleem wordt, zal worden opgelost zonder geweld. Met geweld is alles op te lossen maar dat zou erg spijtig zijn, lijkt mij.
  3. forum rang 6 boem! 8 januari 2020 17:07
    Je zou je moeten afvragen waarom er bij de meeste mensen de indruk bestaat, dat de gemiddelde man geen deel heeft gekregen van die hogere geldswaarde/rijkdom.

    Het antwoord daarop is simpel.
    Was het gedeelte dat aan de werkenden toekwam een aantal jaren geleden nog ca 70% nu is dat gezakt naar onder de 60%.

    Dat dit geen houdbare situatie is voor de langere termijn moge duidelijk zijn alleen degenen die dat kunnen en moeten veranderen zijn nu juist de happy-few met hooguit een aandeel van 5% in de populatie die echter wel die 40% incasseren.
  4. IkWilVanIEXAf 8 januari 2020 17:42
    Ik maak mij daar ook zorgen over. Begin 2015 begon het opkoopprogramma van de ECB. Er was een 6% grotere geldhoeveelheid tegen minder dan 2% inflatie op jaarbasis en dat 4 jaar achter elkaar. Een verschil van 4% per jaar. Het wachten is tot iedereen zich dit gaat realiseren. Er is een overwaarde van de EURO van 17%. Want producten zouden zon'n 17% (4% verschil per jaar) duurder moeten zijn. Zolang wij geloven dat de euro veel waard is dan gaat dit goed? Maar het is niet ondenkbaar dat op een gegeven moment het vertrouwen bij de grote massa in de EURO (terecht) weg is. De financiële wereld en de overheid hebben een verleden van misleiding en bedrog. En dan zorgt de financiële economie zomaar voor zwaar weer in de reële economie.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,168 18 apr
+0,242 +1,62%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links