Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX lager na raketaanval Iran

Gepubliceerd op 8 januari 2020 09:10 | Views: 6.536 | Onderwerpen: Iran

AEX 21 feb

617,33 -4,79 (-0,77%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed woensdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen gingen omlaag. De geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten namen weer toe door de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. De aanval is een vergeldingsactie op de Amerikaanse raketaanval afgelopen week, waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 607,20 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 920,19 punten. De beurzen in Londen en Parijs zakten tot 0,5 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,7 procent na een onverwachte daling van de Duitse fabrieksorders.

Grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 2,4 procent. Levensmiddelenconcern Unilever verloor 1,5 procent na een adviesverlaging door HSBC. Chipmachinemaker ASML (plus 0,9 procent) kreeg een duwtje in de rug van beter dan verwachte resultaten van de Zuid-Koreaanse techreus Samsung en was de sterkste stijger. Olie- en gasconcern Shell profiteerde van de duurdere olieprijzen en won 0,2 procent.

Avantium

In de MidKap sloot vastgoedbedrijf Wereldhave de rij met een min van 2,2 procent. Verlichtingsbedrijf Signify ging aan kop met een plus van ruim 2 procent na een adviesverhoging door Bank of America. Op de lokale markt klom Avantium bijna 4 procent. Het chemiebedrijf heeft een intentieverklaring getekend met een consortium over de financiering van een nieuwe fabriek in Delfzijl. De financiering bedraagt 30 miljoen euro.

Het Britse supermarktconcern Sainsbury won een fractie in Londen na publicatie van de omzetcijfers over het afgelopen kwartaal. Renault klom 0,1 procent in Parijs. Topman Luca de Meo van Volkswagen-dochter Seat is opgestapt. De weg lijkt daarmee vrij voor de Italiaan om de overstap te maken naar de Franse automaker Renault, waar hij als favoriet wordt gezien om topman te worden.

De euro was 1,1134 dollar waard tegen 1,1137 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 63,15 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 68,90 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Iran

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Volgens mij gaat de beurs al sinds maart 2009 omhoog. Maar waarschijnlijk ziet alleen de L/T belegger dit.
het zwaard
0
Patience: De USA is al volop in een(economische) oorlog verzeild met zowel Rusland (Stopzetting van olie en gas toevoer naar de EU) en China(handelsboycot).Nog even en Trump is in oorlog met zowat de ganse wereld.
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord