Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint lager na Iraanse raketaanval'

'AEX begint lager na Iraanse raketaanval'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk lager openen. Door de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak zijn de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten weer toegenomen.

Iran heeft wraak gezworen voor de Amerikaanse raketaanval afgelopen week, waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood. De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij later woensdag bekendmaakt of en welke stappen zijn land neemt tegen de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak.

Het aandeel Unilever zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Britse bank HSBC hebben hun aanbeveling voor het levensmiddelenconcern teruggeschroefd.

Avantium

Chemiebedrijf Avantium heeft een intentieverklaring getekend met een consortium over de financiering van een nieuwe fabriek in Delfzijl. Die productiefaciliteit moet vanaf 2023 op grote schaal FDCA, een grondstof voor bioplastics, gaan produceren. De financiering bedraagt 30 miljoen euro.

Verder gaat de aandacht uit naar chipgerelateerde bedrijven, na het naar buiten komen van voorlopige resultaten van Samsung Electronics. De smartphonemaker lijkt volgens analisten te ontsnappen aan de malaise op de markt voor geheugenchips.

Auto's

In Brussel staat AB InBev in de schijnwerpers. De bierbrouwer is volgens de Britse zakenkrant Financial Times op zoek naar een vervanger voor financieel directeur Felipe Dutra. Dutra is al sinds 2005 de hoogste financiële man is bij de grootste bierbrouwer ter wereld. Volgens sommige ingewijden wordt Dutra verantwoordelijk gehouden voor de moeizame prestaties van het bedrijf sinds het in 2016 SABMiller overnam.

Ook Renault staat in het nieuws. Topman Luca de Meo van Volkswagen-dochter Seat is opgestapt. De weg lijkt daarmee vrij voor de Italiaan om de overstap te maken naar de Franse automaker Renault, waar hij als favoriet wordt gezien om topman te worden. Volgens het Franse zakenblad Les Echos wordt De Meo later deze week al bij Renault gepresenteerd.

Slot

De Europese beurzen sloten dinsdag overwegend hoger. De AEX-index klom 0,4 procent tot 609,71 punten en de MidKap steeg 1,2 procent tot 921,56 punten. Frankfurt ging 0,8 procent vooruit. Parijs en Londen sloten vrijwel ongewijzigd. Wall Street deed een stapje terug. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 28.583,68 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent en techbeurs Nasdaq verloor een fractie.

De euro was 1,1149 dollar waard tegen 1,1137 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 63,25 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 69,05 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 8 januari 2020 09:10
    De media de shorters en speculanten zorgen er wel voor dat die beurs keldert op een vergeldings akties van het midden oosten Waar al jarenlang aanslagen, oorlogen,en dergelijke aan de gang zijn....Maar vandaag wordt de beurs weer door zwendel van profiteurs die de koersen moedwillig laten zakken om sukkels armer te maken..op die loze feiten die zich daar telkens voordoen... Als ze zijn uitgemolken dan is het weer zogenaamde vrede in Iran en Irak,,,,, ook al gaat de vijandigheid en dreigementen verder maar sukkels trappen er met hun domme poten telkens weer in... Bovendien is het vandaag woensdag en zoals gebruikelijk een daldag!!!!!!!!!
    Dus er is niets aan de hand dat de wereld doet vergaan,,omdat er altijd conflicten zullen blijven bestaan... Zo is de mens al sinds hij hier op deze aardkloot rondloopt!!!!!!!!!!!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links