Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Postfusie zorgt voor lastige puzzel bij PostNL

Postfusie zorgt voor lastige puzzel bij PostNL

DEN HAAG (AFN) - De aanstaande postfusie tussen PostNL en Sandd zorgt voor een lastige puzzel bij het postbedrijf als het gaat om het in elkaar schuiven van de werkroosters van personeel van beide bedrijven. Dat bevestigde PostNL na berichtgeving van de NOS dat duizenden werknemers van Sandd ervoor kiezen niet mee over te gaan. Zij kunnen zich onder meer niet vinden in de nieuwe werkroosters of werkwijze.

Volgens de NOS raakt het leeuwendeel van de Sandd-medewerkers hun baan kwijt. Naast postbezorgers voor wie een baangarantie geldt, gaat het dan ook om medewerkers van het hoofdkantoor en postsorteerders. Verder valt ook personeel die voor franchisenemers van Sandd werken buiten de boot.

PostNL benadrukt dat circa 11.000 postbezorgers van Sandd een baan is beloofd. Die belofte geldt niet voor het ondersteunend personeel van Sandd. Dat zijn 1800 medewerkers, zoals chauffeurs, kantoormedewerkers en postsorteerders. Zij krijgen wel voorrang als ze solliciteren op een baan bij PostNL, maar veel werknemers hikken aan tegen de nieuwe woon-werkafstand.

PostNL wil nog niet zeggen hoeveel Sandd-bezorgers en ondersteunende medewerkers er ondertussen zijn aangenomen. Ook omdat er nog gesprekken lopen. Op 1 februari als de fusie een feit is, verwacht PostNL meer informatie te kunnen geven. Bij het postbedrijf staan ook nog vele vacatures open.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. erjee-ff 8 januari 2020 08:34
    @Diepfries verklaar je nader?
    In het algemeen kon je dit natuurlijk van kilometers afstand aan zien komen. Een politieke beslissing, waar duizenden medewerkers nu de dupe van lijken te worden, zeker in de ondersteunende functies. EN dat allemaal terwijl de politiek de mond vol had over behoud van werkgelegenheid?
  2. forum rang 4 Mijn Vriend 8 januari 2020 08:49
    quote:

    pietje-2005 schreef op 8 januari 2020 08:41:

    Voor die prijs (welke prijs is nooit bekend gemaakt?) juist wel een kat in de zak :-(
    Dan moet je wel van een andere planeet zijn en was het voor jou niet zichtbaar. Een brief versturen is not done, al die veronteiniging om extra laat een bericht te ontvangen, Wat een concept.
  3. erjee-ff 8 januari 2020 08:57
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 8 januari 2020 08:49:

    [...]

    Dan moet je wel van een andere planeet zijn en was het voor jou niet zichtbaar. Een brief versturen is not done, al die veronteiniging om extra laat een bericht te ontvangen, Wat een concept.
    Oh, hebben we nu ook al postschaamte? ;-)
    Paar dingetjes.... brieven hebben een juridische status die andere vormen van communicatie niet altijd hebben. Daarnaast maakt een overmatige afhankelijkheid van elektronische vormen van communicatie de samenleving kwetsbaarder en reken maar dat die datacentra niet heel groen zijn. Tot slot groeit het pakjesverkeer, dus enige milieuwinst als gevolg van minder brieven wordt volledig teniet gedaan.

    En nu we het toch over pakjes hebben... hoe denkt Herna de "investering" in Sandd te gebruiken om de pakjesconcurrentie te bestrijden?
  4. down 8 januari 2020 09:26
    De bezorgers van sandd zijn mensen die voor de vrijheid gekozen hebben om hun werk op hun manier te doen Dus het sorteren en ordenen van de looproute dat deden ze dan tweemaal per week en hadden of een uitkering of waren afgekeurd Die vrijheid heb je bij postnl niet en moet je dus een keuze maken
    Als ze het anders wilden dan hadden ze allang gekozen om bij postnl aan de slag te gaan omdat postnl steeds op zoek is naar meer bezorgers en dit al jarenlang die niet op peil krijgt...
    Bovendien is postnl bezig met sorteercentra's op te doeken en de bezorgers aan zijn lot overlaat die onderweg nu al zijn post moet ordenen omdat de codeerregel in de nu open zijnde centra's zo snel mogelijk te doen plaatsvinden en de chaos overlaat aan de minst betaalde en dat is de bezorger die jarenlang op hetzelfde loon van 10 euro bruto staat per uur!!!!!!!!!!!!
    Bovendien ben je dan in loondienst bij postnl als je overstapt en dan gaan de uitkeringsinstanties anders reageren op je recht op uitkering waar de meeste sandd bezorgers in zitten!!!
  5. g.raaier 8 januari 2020 09:45
    quote:

    erjee-ff schreef op 8 januari 2020 08:57:

    [...]

    En nu we het toch over pakjes hebben... hoe denkt Herna de "investering" in Sandd te gebruiken om de pakjesconcurrentie te bestrijden?
    De toekomst van het busstuk ligt in het pakketnetwerk. Uiteindelijk zal enkel het pakketnetwerk blijven bestaan waarin je voor een gereduceerd tarief ( want 1 aanbiedpoging en 99.99% afleverperformance in de last mile) een busstuk kunt versturen.

    Het wegvallen van de concurrentie zorgt daarbij voor een nieuwe bron aan arbeidskrachten welke broodnodig is/zijn. Daarbij neemt de duplicering en de fijnmazigheid toe in de straten hetgeen kosten reduceert.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,241 18 apr
-0,077 -5,84%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links