Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economisch vertrouwen eurozone zakt weg

Economisch vertrouwen eurozone zakt weg

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen in de economie van de eurozone is in december gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie. Het is al de twaalfde maand op rij dat het economisch vertrouwen in het eurogebied daalt, onder druk van de afzwakkende economie, de wereldwijde handelsspanningen en de brexit.

De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, ging van 109,5 in november naar 107,3 deze maand. Economen hadden gemiddeld een stand van 108,2 voorspeld.

Het sentiment in de industrie, de dienstensector, de bouw en bij consumenten nam af volgens de Europese Commissie, terwijl het vertrouwen bij de detailhandel iets aantrok.

ING wijst er in een reactie op dat de index nu op het laagste niveau sinds januari 2017 staat. In alle grote economieën van de eurozone ging het vertrouwen omlaag. ING stelt dat het tegenvallende cijfer duidt op een economisch zwak vierde kwartaal, met weinig verbetering in het eerste kwartaal van 2019. De bank denkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn groeiprognose voor dit jaar flink zal gaan verlagen, waardoor de kans op een renteverhoging sterk afneemt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links