Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit negatieve week hoger af

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Het late herstel op Wall Street zorgde voor enige opluchting onder beleggers na de eerdere zware koersverliezen. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende zorgen over het handelsconflict en de economie. Ook werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De Nikkei-index in Tokio ging 0,8 procent hoger het weekeinde in op 21.678,68 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week 3 procent. De Japanse makers van telecomapparatuur Fujitsu en NEC stegen 3,1 procent en 1,7 procent. De Japanse overheid liet weten geen apparatuur van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE meer te kopen. In de Verenigde Staten mogen de twee Chinese bedrijven ook geen telecomapparatuur leveren vanwege zorgen over de nationale veiligheid.

De Japanse oliebedrijven Inpex en Japan Petroleum Exploration verloren 1,1 procent en 2,2 procent. De olieprijzen bleven onder druk staan nadat de OPEC donderdag nog geen akkoord wist te bereiken over een productieverlaging. Het oliekartel vergadert vrijdag verder.

De meeste andere beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen eveneens licht vooruit. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,1 procent hoger en de beurs in Shanghai daalde 0,1 procent. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,4 procent in de plus.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links