Login
 

GE schrapt 12.000 banen bij energietak

Gepubliceerd op 7 dec 2017 om 14:10 | Views: 1.950

Philips Koninklijke 15 dec

32,70 +0,18 (+0,54%)

BOSTON (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) schrapt wereldwijd 12.000 banen bij zijn energiedivisie. Dat komt neer op bijna een vijfde van het totale personeelsbestand van dat onderdeel. De ingreep moet helpen de kosten structureel met 1 miljard dollar te verlagen.

's Werelds grootste fabrikant van gasturbines is langer bezig flink te bezuinigen in verband met aanhoudende moeilijke marktomstandigheden bij de kolen- en gasactiviteiten. Maar ook bij andere bedrijfsonderdelen wordt gesneden in de kosten. Doel daarbij is om de uitgaven in twee jaar tijd (2017 en 2018) met in totaal 3,5 miljard dollar terug te dringen.

Vorige maand kondigde GE aan dat het verscheidene onderdelen gaat afstoten en halveerde het de winstuitkering aan aandeelhouders. Het bedrijf gaat zich geheel toeleggen op luchtvaart, energie en medische apparatuur. Op dat laatste terrein geldt het concern als een concurrent van Philips, dat eerder al besloot zich volledig te richten op gezondheidstechnologie.

Resultaten verbeteren

Divisiedirecteur Russell Stokes van GE Power noemde de ingreep ,,pijnlijk maar noodzakelijk''. Zijn hoogste baas John Flannery staat onder grote druk van aandeelhouders om de resultaten te verbeteren, zeker nadat GE in oktober een winstwaarschuwing moest geven. Het aandeel is tot dusver dit jaar met afstand het slechtst presterende hoofdfonds op de beurs in New York.

Waar GE precies banen schrapt, is nog onduidelijk. De Franse zakenkrant Les Echos meldde eerder deze week dat alleen al in Europa zo'n 4500 banen op de tocht staan, vooral in Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Philips Koninklijke 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Muppet_Waldorf
0
quote:

appeloappelo schreef op 7 dec 2017 om 14:42:


geen slecht salaris 1 miljard/12000 ong. 83k


Ja jôh ! en daarbij nog gratis koffie op het werk !
alfaomega
0
quote:

appeloappelo schreef op 7 dec 2017 om 14:42:


geen slecht salaris 1 miljard/12000 ong. 83k


Daar moet ik om lachen...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links