Login
 

KPN: geen plannen internationale overnames

Gepubliceerd op 7 dec 2017 om 12:30 | Views: 5.050

KPN 15 dec

2,93 +0,04 (+1,49%)

DEN HAAG (AFN/BELGA) - KPN heeft geen plannen voor internationale overnames en is enkel uit op kleine, binnenlandse overnames. Dat laat het telecombedrijf donderdag tijdens de beurshandel weten in reactie op geruchten over een mogelijke strategiewijziging.

Persbureau Bloomberg meldde eerder op de dag op basis van ingewijden dat KPN onder de nieuwe topman Maximo Ibarra nadrukkelijk naar buitenlandse overnames wil kijken. Ibarra begint in april in zijn nieuwe functie, maar fungeert nu al als adviseur voor KPN. Ibarra zou bezig zijn potentiële overnamekandidaten in beeld te brengen en daarbij onder meer kijken naar het Belgische Proximus, TDC in Denemarken en het Finse Elisa.

Door samen te gaan met een buitenlandse speler van enige omvang zou KPN sterker willen staan tegen de moordende concurrentie in de Europese telecommarkt. Onder de voorganger van Ibarra, Eelco Blok, die overigens nog in functie is, werden jarenlang buitenlandse bezittingen verkocht om investeringen in het netwerk mogelijk te maken.

Nederlandse markt

KPN benadrukt echter in een verklaring vast te houden aan de strategie van het versterken van de positie op de Nederlandse markt. De raad van commissarissen zou volledig achter de huidige aanpak staan.

Het is niet de eerste keer dat een samengaan van KPN en Proximus geopperd wordt. Twee jaar geleden verklaarde Blok brood te zien in een combinatie met Proximus. ,,Een logisch scenario", noemde hij het. Proximus-topvrouw Dominique Leroy wilde er toen echter niets van weten.

Ibarra komt naar KPN op een moment dat de concurrentie in Nederland sterk is nu Vodafone is samengegaan met kabelaar Ziggo, T-Mobile zijn management heeft aangepast en Tele2 een goedkope onbeperkte databundel aanbiedt. Verder komt de 5G-technologie dichterbij en moet het glasvezelnetwerk verder worden uitgebreid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
den haan
0
Zo, net bij KPN in dienst. Binnen nog geen 24 uur al een negatieve invloed op de koers. Netjes hij komt er wel
duiveltje
0
We kunnen nog lachen met maximo de nieuwe ceo,
koers kan lekker volatiel worden met hem.
No-nonsense
1
Nog niet binnen en nu al een véél te grote broek aan. Klein duimpje gaat Europa overnemen. Dat kan maar één kant op. Dezelfde als Fortis, gestikt is in de veel te grote prooi ABN-AMRO.
appiehappie
1
overnames kosten geld, veel geld... dat gaat ten koste van de aandeelhouders... wat een binnenkomer die man...
swen91
0
quote:

appiehappie schreef op 7 dec 2017 om 14:29:


overnames kosten geld, veel geld... dat gaat ten koste van de aandeelhouders... wat een binnenkomer die man...


Dat is natuurlijk niet per definitie waar. Je ziet de omzetten bij KPN nu ook Q op Q teruglopen. Op termijn zul je toch ergens een nieuw cashflow machine moeten hebben.

Daarentegen is het wel raar om eerst al je buitenlandse bezittingen te verkopen onder de boekwaarde en nu opeens weer overnames te gaan doen.
No-nonsense
0
Precies, die vent gaat maar wat aankloten. Daar betalen de aandeelhouders voor en meneer vult zijn zakken met een vette afkoopsom nadat het helemaal spaak gelopen is. En ga nou niet iets roepen van het voordeel van de twijfel. Eerst het eigen huis op orde hebben en dan pas uitbreiden. En dat eigen huis is nog lang niet op orde. Heb regelmatig te maken gehad met de dienstverlening van KPN op zakelijk niveau. Wat een mentaliteit hadden sommige van die medewerkers. Ik had soms de neiging ze door de (virtuele) telefoonlijn te trekken. Klantbeleving nul.
Mr sponge
0
Jaren lang zijn de onderdelen die nog tekenen vertoonde van groei verkocht.
De opbrengst van die onderdelen is niet gebruikt voor het verlagen van de schulden. Nee hoor, die werden grotendeels uitgekeerd aan de aandeelhouders. Nu hebben ze dus een krimpend bedrijf over, dat veel schulden heeft. Dat wordt lastig als je gaat denken aan overnames.
Hij zal uiteindelijk wel gaan aansturen op een fusie… (een verkapte verkoop van het bedrijf).
Dan kunnen we ons een paar jaar later weer verbazen over het feit dat we in Nederland geen controle meer hebben over onze eigen telecom infrastructuur.
Kijk maar naar KLM wat voor voordelen dat bied. Ach ja, we zijn ook helemaal niet afhankelijk van die infrastructuur toch??
Alexia F
0
Als je een topman aantrekt tegen een veel te ruime beloning, dan moet je niet gek opkijken dat zo iemand aan grootheidswaanzin leidt.
Als je als commissarissen niet eens iemand (binnen het eigen bedrijf) kan vinden die het bedrijf kan en wil leiden tegen een normaal salaris omdat hij/zij dit als een uitdaging ziet, dan is er iets goed mis met deze dommesarissen.
Jager63
0
quote:

Alexia F schreef op 8 dec 2017 om 07:17:


Als je een topman aantrekt tegen een veel te ruime beloning, dan moet je niet gek opkijken dat zo iemand aan grootheidswaanzin leidt.
Als je als commissarissen niet eens iemand (binnen het eigen bedrijf) kan vinden die het bedrijf kan en wil leiden tegen een normaal salaris omdat hij/zij dit als een uitdaging ziet, dan is er iets goed mis met deze dommesarissen.

Dromedarissen hebben de tijd en een bult met geld.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links