Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN: geen plannen internationale overnames

KPN: geen plannen internationale overnames

DEN HAAG (AFN/BELGA) - KPN heeft geen plannen voor internationale overnames en is enkel uit op kleine, binnenlandse overnames. Dat laat het telecombedrijf donderdag tijdens de beurshandel weten in reactie op geruchten over een mogelijke strategiewijziging.

Persbureau Bloomberg meldde eerder op de dag op basis van ingewijden dat KPN onder de nieuwe topman Maximo Ibarra nadrukkelijk naar buitenlandse overnames wil kijken. Ibarra begint in april in zijn nieuwe functie, maar fungeert nu al als adviseur voor KPN. Ibarra zou bezig zijn potentiële overnamekandidaten in beeld te brengen en daarbij onder meer kijken naar het Belgische Proximus, TDC in Denemarken en het Finse Elisa.

Door samen te gaan met een buitenlandse speler van enige omvang zou KPN sterker willen staan tegen de moordende concurrentie in de Europese telecommarkt. Onder de voorganger van Ibarra, Eelco Blok, die overigens nog in functie is, werden jarenlang buitenlandse bezittingen verkocht om investeringen in het netwerk mogelijk te maken.

Nederlandse markt

KPN benadrukt echter in een verklaring vast te houden aan de strategie van het versterken van de positie op de Nederlandse markt. De raad van commissarissen zou volledig achter de huidige aanpak staan.

Het is niet de eerste keer dat een samengaan van KPN en Proximus geopperd wordt. Twee jaar geleden verklaarde Blok brood te zien in een combinatie met Proximus. ,,Een logisch scenario", noemde hij het. Proximus-topvrouw Dominique Leroy wilde er toen echter niets van weten.

Ibarra komt naar KPN op een moment dat de concurrentie in Nederland sterk is nu Vodafone is samengegaan met kabelaar Ziggo, T-Mobile zijn management heeft aangepast en Tele2 een goedkope onbeperkte databundel aanbiedt. Verder komt de 5G-technologie dichterbij en moet het glasvezelnetwerk verder worden uitgebreid.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:20 Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. swen91 7 december 2017 14:51
    quote:

    appiehappie schreef op 7 december 2017 14:29:

    overnames kosten geld, veel geld... dat gaat ten koste van de aandeelhouders... wat een binnenkomer die man...
    Dat is natuurlijk niet per definitie waar. Je ziet de omzetten bij KPN nu ook Q op Q teruglopen. Op termijn zul je toch ergens een nieuw cashflow machine moeten hebben.

    Daarentegen is het wel raar om eerst al je buitenlandse bezittingen te verkopen onder de boekwaarde en nu opeens weer overnames te gaan doen.
  2. forum rang 4 No-nonsense 7 december 2017 16:25
    Precies, die vent gaat maar wat aankloten. Daar betalen de aandeelhouders voor en meneer vult zijn zakken met een vette afkoopsom nadat het helemaal spaak gelopen is. En ga nou niet iets roepen van het voordeel van de twijfel. Eerst het eigen huis op orde hebben en dan pas uitbreiden. En dat eigen huis is nog lang niet op orde. Heb regelmatig te maken gehad met de dienstverlening van KPN op zakelijk niveau. Wat een mentaliteit hadden sommige van die medewerkers. Ik had soms de neiging ze door de (virtuele) telefoonlijn te trekken. Klantbeleving nul.
  3. Mr sponge 7 december 2017 16:58
    Jaren lang zijn de onderdelen die nog tekenen vertoonde van groei verkocht.
    De opbrengst van die onderdelen is niet gebruikt voor het verlagen van de schulden. Nee hoor, die werden grotendeels uitgekeerd aan de aandeelhouders. Nu hebben ze dus een krimpend bedrijf over, dat veel schulden heeft. Dat wordt lastig als je gaat denken aan overnames.
    Hij zal uiteindelijk wel gaan aansturen op een fusie… (een verkapte verkoop van het bedrijf).
    Dan kunnen we ons een paar jaar later weer verbazen over het feit dat we in Nederland geen controle meer hebben over onze eigen telecom infrastructuur.
    Kijk maar naar KLM wat voor voordelen dat bied. Ach ja, we zijn ook helemaal niet afhankelijk van die infrastructuur toch??
  4. [verwijderd] 8 december 2017 07:17
    Als je een topman aantrekt tegen een veel te ruime beloning, dan moet je niet gek opkijken dat zo iemand aan grootheidswaanzin leidt.
    Als je als commissarissen niet eens iemand (binnen het eigen bedrijf) kan vinden die het bedrijf kan en wil leiden tegen een normaal salaris omdat hij/zij dit als een uitdaging ziet, dan is er iets goed mis met deze dommesarissen.
  5. [verwijderd] 8 december 2017 08:12
    quote:

    Alexia F schreef op 8 december 2017 07:17:

    Als je een topman aantrekt tegen een veel te ruime beloning, dan moet je niet gek opkijken dat zo iemand aan grootheidswaanzin leidt.
    Als je als commissarissen niet eens iemand (binnen het eigen bedrijf) kan vinden die het bedrijf kan en wil leiden tegen een normaal salaris omdat hij/zij dit als een uitdaging ziet, dan is er iets goed mis met deze dommesarissen.
    Dromedarissen hebben de tijd en een bult met geld.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,379 17:35
+0,001 +0,03%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links