Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street voorzichtig van start'

'Wall Street voorzichtig van start'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting voorzichtig uit de startblokken komen. De graadmeters zijn sinds de verkiezingen met slechts enkele korte onderbrekingen steevast omhoog gegaan. Beleggers moeten het opnieuw doen met een betrekkelijk lege agenda, zonder belangrijke macro-economische cijfers.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,2 procent in de plus op een nieuwe recordstand van 19.251,78 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2212,23 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met exact 5333 punten 0,5 procent boven de slotstand van maandag.

Bij de bedrijven staat onder meer Western Digital in de belangstelling. De computeropslagfabrikant verhoogde zijn winst- en omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal.

Boete

JPMorgan kreeg te horen dat het een boete van 337 miljoen euro moet betalen aan de Europese Commissie in een onderzoek naar manipulering van het rentetarief Euribor. Ook een reeks Europese banken wordt daarvoor gestraft.

Zonnecelfabrikant SunPower maakte bekend 2500 banen te schrappen. Het bedrijf verwacht daardoor volgend jaar een positieve kasstroom. Het aandeel ging in de voorbeurshandel omhoog.

Staples

De Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Staples maakte bekend zijn Europese tak van de hand te doen. Het verkoopt een controlerend belang voor een niet genoemd bedrag aan Cerberus Capital management. De activiteiten zijn goed voor een jaaromzet van ongeveer 1,7 miljard dollar.

Farmaceut Bluebird Bio ging in de voorbeurshandel omlaag. De onderneming bood nieuwe aandelen aan voor een 3,7 procent lagere prijs dan de slotkoers van dinsdag.

Vera Bradley

Verder opende onder meer Jack Daniels-moederbedrijf Brown-Forman de boeken. Het drankbedrijf overtrof de omzetverwachtingen van analisten. Ook handtassenverkoper Vera Bradley presenteerde resultaten.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent in de plus op 19.251,78 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2212,23 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met exact 5333 punten 0,5 procent boven de slotstand van maandag.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg voor aanvang van de handel 0,2 procent naar 51,02 dollar. Brent werd 0,3 procent duurder bij 54,07 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links