Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vraag naar vliegtickets stijgt minder sterk

GENÈVE (ANP) - Het stuwende effect van dalende ticketprijzen op de vraag naar vliegreizen lijkt langzaam uitgewerkt te raken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een toelichting op woensdag gepubliceerde vervoersstatistieken. Daaruit blijkt dat de vraag in oktober toenam, maar minder sterk dan in de voorgaande maand.

Wereldwijd nam het aantal door passagiers gevlogen kilometers in oktober met 5,8 procent toe. In september kwam de groei nog uit op 7,1 procent. De stijging was ook niet groot genoeg om alle extra stoelen te vullen die luchtvaartmaatschappijen beschikbaar hadden. Gemiddeld zaten vliegtuigen voor iets meer dan 80 procent vol.

De relatief lage olieprijs stelt luchtvaartmaatschappijen in staat hun tickets betrekkelijk goedkoop aan te bieden. Mede daardoor stapten de afgelopen tijd flink meer mensen in het vliegtuig. Dat effect neemt evenwel af, aldus IATA-topman Alexandre de Juniac.

Brandstof

De brancheorganisatie vraagt zich ook af hoelang de luchtvaartbranche nog kan profiteren van de relatief goedkope brandstof. Oliekartel OPEC sloot vorige week een deal om de productie te beperken. Sindsdien zijn de olieprijzen weer wat opgelopen. Van het niveau van medio 2014 blijven ze echter nog ver verwijderd.

Aan de andere kant stelt IATA vast dat de angst voor terrorisme bij passagiers wat afneemt. Vooral Europese luchtvaartmaatschappijen hadden daar de laatste maanden flink last van. Zij zagen de vraag naar tickets in oktober met 5,3 procent toenemen

Aziatische luchtvaartmaatschappijen lieten de sterkste groei zien (9,2 procent). Branchegenoten in Noord-Amerika (plus 2,1 procent) hadden het een stuk moeilijker.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nieuwe commissarissen en CFO voor KLM
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 7 december 2016 13:27
    Het word hoog tijd,dat de super vervuiler,het vliegtuig eens stevig aangepakt word,er moet een vervuilingstax op de kerosine komen,waarvan ze windmolens in de woestijnen moeten gaan bouwen,dan kan mijn super aandeel arcelor weer vele tonnen staal leveren en word het milieu ontzien en als klap op de vuurpijl ,schone energie geleverd,wat wil je nog meer?
    Het beursje doet het lang niet gek,al lijkt de pret een beetje te dimmen.
    Waarschijnlijk ga ik met mijn voorgenomen Dalmrondje vanmiddag niet zo veel verdienen dan met arcelor,of de boel moet onverhoopt helemaal in elkaar klappen,maar het is lekker weer en een leuk ijzerritje is ook nooit weg,ik hoop dat jullie vanmiddag allemaal nog bakken geld gaan verdienen,want dan zal het voor mij ook wel niet gaan tegenvallen,Sukkesessio!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,690 25 apr
-0,274 -2,75%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links