Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX staat voor een hogere opening'

'AEX staat voor een hogere opening'

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zal de handelsdag woensdag naar verwachting met winst aanvangen. Beleggers hebben bovengemiddelde aandacht voor Ahold Delhaize dat beleggers bijpraat tijdens zijn Capital Markets Day. Daarnaast weet PostNL de schijnwerpers op zich gericht, nadat het postbedrijf het overnamebod van het Belgisch Bpost naast zich neerlegde.

PostNL maakte bekend definitief niet in zee te zullen gaan met Bpost, dat 5,75 euro per aandeel overhad voor het Nederlandse postbedrijf. Een overname door Bpost leidt volgens PostNL niet tot een succesvolle combinatie. Het bedrijf vreest negatieve gevolgen voor het eigen personeel en voor de positie van PostNL als uitvoerder van de basispostdienst in ons land.

Ahold Delhaize lanceert volgend jaar een aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro. Daarnaast kondigde het supermarktconcern aan dat het zijn onlineverkopen in de komende jaren wil verdubbelen, van het verwachte niveau van 2,3 miljard euro dit jaar.

ING

ING gaat naar verwachting flink snijden in de kosten van de handelsdivisie, aldus het Financieele Dagblad. Daarbij moeten de besparingen van de afdeling 'financial markets' in 2020 tot 200 miljoen euro per jaar zijn terugebracht.

Verder zullen verschillende advieswijzigingen voor reuring zorgen. Zo verlaagde JPMorgan het advies op was- en levensmiddelenconcern Unilever en deed RBC Capital hetzelfde bij verzekeraar NN Group. Delta Lloyd werd door RBC Capital juist positiever bevonden om in te investeren.

AEX

Uit Duitsland volgden nog minder dan verwachte groeicijfers over de industriële productie. De macro-economische agenda is verder nagenoeg leeg.

In Amsterdam sloot de AEX dinsdag met een winst van 1,1 procent op 459,31 punten. De MidKap steeg 1 procent naar 656,65 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen 0,5 tot 1,3 procent. De aandelenbeurzen in New York sloten met winsten tot 0,5 procent.

De euro werd voorbeurs verhandeld voor 1,0718 dollar, tegen 1,0723 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent naar 50,65 dollar. Brent werd 0,4 procent goedkoper bij 53,70 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:53 Damrak levert winst in
  2. 11:00 ASMI zet AEX hoger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 18:05
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links