Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold Delhaize komt met aandeleninkoop

Ahold Delhaize komt met aandeleninkoop

ZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize lanceert volgend jaar een aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro. Dat maakte het supermarktconcern woensdag bekend voorafgaand aan een beleggersdag.

Ahold Delhaize mikt er verder op om 40 tot 50 procent van de onderliggende winst uit voortgezette activiteiten als dividend uit te keren. Daarbij wordt een ,,sterke" vrije kasstroom voorzien door synergievoordelen en winstverbeteringen. In 2017 wordt de vrije kasstroom geraamd op 1,6 miljard euro.

Het concern gaf in een verklaring aan dat de integratie van Ahold en Delhaize op koers ligt. Er is zicht op kostenvoordelen van 500 miljoen euro in 2019. Ahold Delhaize wil verder de online verkopen in 2020 hebben verdubbeld, van het verwachte niveau van 2,3 miljard euro dit jaar. Daarmee is online momenteel goed voor circa 4 procent van de totale omzet.

VS

Topman Dick Boer gaf in een toelichting aan dat de online verkopen jaarlijks met 20 tot 25 procent groeien. Hij sprak zich echter niet uit over een verwacht percentage online verkopen van de totale omzet over de komende jaren. Wel zal met name de omzetgroei van succesformules bol.com en AH.nl bijdragen aan het behalen van de geformuleerde doelstelling.

Maar ook in de Verenigde Staten moeten de vruchten worden geplukt van recente investeringen. Volgens Boer is onder meer de logistiek verbeterd en moet de online-omzet in de Verenigde Staten ook een vlucht nemen.

Donald Trump

De impact van Donald Trump als de aanstaande president van de Verenigde Staten op de resultaten van Ahold Delhaize is ook voor de top van Ahold nog ongewis. Boer benadrukte dat de circa 90 procent van de inkoop van de Amerikaanse supermarkten lokaal gebeurt.

Mogelijk profiteert Ahold Delhaize van de plannen van Trump, die een omvangrijk stimuleringsbeleid beloofde waarmee de verwachting op een hogere inflatie in de VS wordt gevoed. Volgens Boer is stijgende inflatie over het algemeen goed nieuws voor retailers. ,,Maar we daarover weten nu niet meer dan wat we lezen in de kranten", aldus de topman.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,760 24 apr
-0,120 -0,43%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links