Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen doen stap vooruit

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Azië was het beeld positief. Beleggers in Tokio verwerkten onder meer een rapport over het sentiment bij grote fabrikanten. Telecomconcern Softbank stond in de belangstelling nadat de top van het bedrijf aangaf dat het meer banen in de Verenigde Staten wil creëren.

De Nikkei-index eindigde de sessie met een winst van 0,7 procent op 18.496,69 punten. Softbank behoorde met een winst van ruim 6 procent bij de sterkste stijgers. Volgens de topman van het bedrijf gaat Softbank in de komende jaren 50 miljard dollar investeren in start-ups en nieuwe bedrijven in de VS. Daarmee zouden 50.000 nieuwe banen zijn gemoeid.

De All Ordinaries in Sydney won 0,9 procent ondanks gegevens waaruit bleek dat de Australische economie in het derde kwartaal krimp vertoonde. Daarmee is de kans klein dat in Australië in de komende maanden de rente zal worden verhoogd. De Kospi in Seoul won 0,1 procent terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,3 procent hoger stond.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links