Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname Office Depot op losse schroeven

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De overname van de Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen Office Depot door branchegenoot Staples staat op losse schroeven. De toezichthouder in de Verenigde Staten maakte maandag bekend tegen de fusie in beroep te gaan.

Volgens de FTC is Office Depot de grootste concurrent van Staples. Daardoor bestaat er een grote kans dat consumenten de dupe zullen worden van de fusie. De bedrijven zouden namelijk hun positie kunnen misbruiken om de prijzen te verhogen. ,,De voorgestelde fusie zou de concurrentie significant verminderen", aldus de FTC in een verklaring.

Het beroep van de FTC is een volgende klap in het gezicht voor Staples dat afgelopen kwartaal de omzet opnieuw zag afkalven. 's Werelds grootste leverancier van kladblokken, pennen en andere kantoorbenodigdheden kampt al langer met zware marktomstandigheden. Het bedrijf is bezig met een forse afslankoperatie om kosten te besparen.

Duizenden vestigingen

Staples kondigde begin dit jaar aan 6,3 miljard dollar (5,8 miljard euro) over te hebben voor zijn branchegenoot. Door het samengaan ontstaat een bedrijf met een omzet van meer dan 35 miljard dollar en duizenden vestigingen.

De Europese Commissie kondigde eerder al een onderzoek naar de fusie aan. Uit voorlopig onderzoek bleek dat er mogelijk problemen zijn voor de concurrentie als het gaat om de levering van kantoorartikelen aan zakenklanten, via internationale en nationale contracten zoals in Nederland en Zweden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links