Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Italië haalt uit naar Merkel

ROME (AFN/RTR) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de Italiaanse regering geïrriteerd met haar stelling dat Italië meer moet doen om zijn begroting op orde te brengen. Merkel kan beter de problemen in de Duitse economie aanpakken, zei de Italiaanse staatssecretaris voor Europese Zaken Sandro Gozi zondag.

Merkel riep Italië en Frankrijk in een interview met de Duitse krant Die Welt op extra maatregelen te nemen om aan de Europese begrotingsregels te voldoen. ,,De Europese Commissie heeft duidelijk gemaakt dat de huidige plannen niet voldoen. Daar ben ik het mee eens'', stelde de bondskanselier.

Gozi noemde die uitspraken betreurenswaardig. ,,Italië heeft nooit cijfers uitgedeeld aan andere Europese landen en wij vragen Duitsland om hetzelfde respect. Misschien kan Merkel zich beter richten op de vraag in eigen land, het gebrek aan investeringen, de onevenwichtige betalingsbalans. Dat zou een belangrijke bijdrage zijn, waar Europa al heel lang op wacht.''

Italië, Frankrijk en België kregen vorige maand van de Europese Commissie tot maart de tijd hun financiële plannen voor volgend jaar te verbeteren. Frankrijk moet zijn tekort verder terugdringen, terwijl Italië en België meer moeten doen om hun staatsschuld te verlagen. De commissie kan in maart besluiten een boete op te leggen of het toezicht op de landen te verscherpen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links