Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ArcelorMittal in trek op Damrak

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 17:51 | Views: 2.308 | Onderwerpen: staal

AEX 14:28

598,43 +2,04 (+0,34%)

ArcelorMittal 14:13

15,64 +0,13 (+0,84%)

AMSTERDAM (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal was donderdag dankzij een goed ontvangen kwartaalbericht flink in trek op de beurs in Amsterdam. Beleggers kregen over de gehele linie veel bedrijfsresultaten voor de kiezen. Het nieuws dat China en de Verenigde Staten de tarieven op elkaars goederen willen terugdraaien, wakkerde daarnaast de hoop op een spoedige handelsdeal weer aan.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent in de plus op 597,11 punten. De hoofdindex nadert daarmee de 600 punten. Dat niveau werd voor het laatst op 24 mei 2001 bereikt. De MidKap won 1,3 procent tot 896,27 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent. In Londen kwam de Bank of England met een nieuw rentebesluit. De rente bleef gelijk en de FTSE 100-index sloot 0,1 procent hoger.

ArcelorMittal ging aan kop in de AEX met een winst van 6,7 procent. Het staalconcern presteerde afgelopen kwartaal duidelijk beter dan analisten hadden verwacht. Biotechnoloog Galapagos sloot de rij met een min van 1,1 procent.

BAM

Bij de middelgrote bedrijven won BAM 3,8 procent. Volgens analisten van KBC Securities kwam de bouwer met sterke resultaten over het derde kwartaal. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties (min 8,2 procent) noteerde ex dividend.

Funderingsspecialist Sif leverde dik 8 procent in bij de kleinere bedrijven na een tegenvallend handelsbericht. Kiadis Pharma dikte bijna 16 procent aan. De biotechnoloog komt in december met een update over het lopende onderzoek naar een belangrijk geneesmiddel van het bedrijf.

Lufthansa

Elders in Europa was het ook druk aan het cijferfront. In Frankfurt klom Lufthansa bijna 7 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Duitse luchtvaartmaatschappij. Deutsche Telekom zakte zo'n 2 procent. Het telecomconcern verlaagde zijn dividend. Technologieconcern Siemens won bijna 5 procent na sterke jaarcijfers. De Italiaanse bank UniCredit steeg 6 procent in Milaan dankzij een verbetering van de resultaten.

De euro was 1,1043 dollar waard, tegen 1,1070 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer op 57,42 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 62,54 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 8 stemmen
AEX

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links