Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurshandelaren pleiten voor kortere beursdag

Gepubliceerd op 7 november 2019 17:13 | Views: 6.232

Euronext 23 okt

93,55 -0,15 (-0,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Veel beurshandelaren willen dat de Europese beurzen later openen en eerder dichtgaan. Dat zou het welzijn en de gezondheid van handelaren ten goede komen en tegelijk efficiëntere markten creëren. Zeker in het eerste handelsuur wordt er nu toch relatief weinig gehandeld. Dat is niet efficiënt, zo is de gedachte.

Het gaat om een pleidooi van de vereniging van Europese beurshandelaren AFME en de Britse koepel voor vermogensbeheerders Investment Association, waarover Het Financieele Dagblad eerder schreef. Ze stellen voor om de handelsdag met 90 minuten in te korten door een uur later open te gaan en een halfuur eerder te sluiten. De organisaties zijn hierover naar eigen zeggen al in gesprek met Europese beursuitbaters.

Topman Stéphane Boujnah van Euronext, het bedrijf achter de beurs in onder meer Amsterdam, laat weten dat het gaat om een "interessante discussie". Hij vindt het een goede zaak om hierover te praten, maar benadrukt dat naar tal van aspecten moet worden gekeken. Wanneer Euronext met een standpunt komt over de lengte van de handelsdag durft hij niet te zeggen.

De beurzen in Europa zijn nu dagelijks 8,5 uur open. Voor handelaren kan dat heel belastend zijn, waarschuwt Galina Dimitrova van de Investment Association. Zo begint de handel in Amsterdam elke dag om 09.00 uur om te sluiten om 17.30 uur. Daarmee duurt de handelsdag hier veel langer dan in New York, waar er maar 6,5 uur gehandeld kan worden. In Japan is de handelsdag nog korter en gaat de beurs tussen de middag zelfs nog een tijdje dicht voor de lunch.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 89% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 7 november 2019 17:54
  quote:

  Sunshine Band schreef op 7 november 2019 17:50:


  Die handelaren doen toch niets meer? 8.55 de computer instellen en de hele dag koffie drinken, vakantie uitzoeken en om 17.35 de computer uitzetten. Is dat al te veeel


  Ja, andermans werk stelt altijd niks voor. Maar wat doen we zelf, beetje hele dag op smartphone zitten loeren en berichtjes zenden dat we aan het zenden zijn .
 2. Underdog2015 7 november 2019 18:40
  24/7 maatschappij leven we in. Ik pleit eerder voor uitbreiding van de beurstijden. Hoeveel handelaren zijn er nog in deze tijd waarin orders toch automatisch ingelegd en verwerkt worden?
  Ik heb zelf bij een effectenkantoor gewerkt en handelaren verdienen fors geld. Laat ze daar dan ook voor werken en anders gaan ze als zij instromer het onderwijs maar in.
 3. Pl@y 2 g@!n 7 november 2019 18:46
  Met deze ultra lage onhoudbare rentes (niet voor de gewone burger die moet nog steeds de hoofdprijs betalen voor rood staan), onbeperkt opkopen van rommel door centrale banken, stimuleren/dwingen van overheden die het nog enigszins goed hebben om meer te gaan investeren (lees verder in de schulden te stoten), hopen dat overheden die het niet goed voor mekaar hebben meer gaan bezuinigen wat ze natuurlijk nooit gaan doen, gemanipuleerde beurzen, slecht nieuws is goed want stimulering door centrale banken.. Geen deal is goed want

  Hoop...
  Kun je de beurzen net zo goed sluiten.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare