Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street hoger door handelsoptimisme'

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 14:53 | Views: 2.144

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters in New York staan donderdag voor een hogere opening. Het sentiment op Wall Street wordt gesteund door optimisme over de Chinees-Amerikaanse handelsontwikkelingen. Daarnaast buigen beleggers zich opnieuw over een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten.

China en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om de handelsheffingen die ze elkaar hebben opgelegd terug te draaien. Het afbouwen van de importheffingen gaat in stappen. Hoeveel en welke heffingen in eerste instantie zullen verdwijnen, moet nog worden afgesproken. Dat wordt een belangrijk onderdeel van het gedeeltelijke handelsakkoord waarover momenteel wordt onderhandeld. Peking en Washington hopen zo'n akkoord in de komende weken te bereiken.

Bedrijven die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond handel kunnen in beweging komen, zoals bijvoorbeeld vliegtuigfabrikant Boeing, machinebouwer Caterpillar en technologieconcern Apple. Ook de chipsector met aandelen als Intel, Advanced Micro Devices (AMD) en Micron Technology kan reageren. Chipconcern Qualcomm lijkt een hogere opening te krijgen geholpen door meevallende kwartaalcijfers en positieve vooruitzichten.

Fitbit

De maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit kwam eveneens met cijfers. Onlangs werd nog bekend dat Fitbit voor 2,1 miljard dollar wordt overgenomen door Google. Kledingverkoper Ralph Lauren lijkt fors hoger te beginnen dankzij beter dan verwachte resultaten.

Marktonderzoeker Nielsen publiceerde resultaten en kondigde aan zichzelf in twee delen op te splitsen. Daarbij wordt het onderdeel dat zich bezighoudt met consumentenonderzoek als apart bedrijf naar de beurs gebracht.

Teva Pharmaceutical

Andere ondernemingen die de boeken openden waren onder meer farmaceut Teva Pharmaceutical, reisboekingsbedrijf Expedia en de uitbater van zeedierenparken SeaWorld Entertainment. SeaWorld maakte ook bekend dat er een nieuwe topman is benoemd.

Op macro-economisch gebied is het vrij rustig. De Amerikaanse overheid meldde dat de wekelijkse uitkeringsaanvragen zijn gedaald.

De beurzen in New York sloten woensdag met kleine uitslagen. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg vlak op 27.492,56 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3076,78 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 8410,63 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pieter Vandewalle
0
Net zoals een eeuwig uitgestelde Brexit, kan men maar beter de handelsdeal blijven en blijven uitstellen. Elke dat dat er hoop is staat er een groene candle, dus pappen en nathouden alle 'hoop op'
thejaguar
1
beurzen dit jaar al 20% gestegen door 'handelshoop', maar een echte deal is er nog steeds niet en gaat er ook niet komen, wel een slap akkoordje, dat ook wel weer zal leiden tot een plus van 5% of zo
het zwaard
0
Als de beurzen elk jaar stijgen met 20% enkel door handelshoop mogen ze van mij tot op het eind der dagen blijven onderhandelen. Het is mij duidelijk dat er dit jaar vele beleggers de beurs te vroeg verlaten hebben, en nu wachten op 'n recessie om dan weer terug in te stappen. Zou ook graag eens willen weten hoeveel % van beleggers in aandelen deze winst werkelijk hebben gerealiseerd. Ik sta op + 14.5%. Mvg van 'n tevreden Zwaard.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links