Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aandacht voor langetermijnprognose Boskalis'

Gepubliceerd op 7 november 2019 13:04 | Views: 3.283

Boskalis 14:46

17,16 -0,25 (-1,44%)

HAL Trust 14:38

126,00 -0,60 (-0,47%)

AMSTERDAM (AFN) - De verwachtingen van Boskalis voor de lange termijn staan in de schijnwerpers bij de handelsupdate van het concern over het derde kwartaal. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de cijfers van de baggeraar en maritiem dienstverlener, die vrijdag naar buiten worden gebracht.

De visie van Boskalis over de ontwikkelingen in verschillende afzetmarkten op de middellange en lange termijn zijn vooral interessant, menen de kenners. De markt voor offshore-wind kampt bijvoorbeeld met ingrijpende veranderingen na het wegvallen van subsidies. Boskalis moest daardoor in de eerste helft van het jaar een forse voorziening treffen. Ook de vooruitzichten voor het onderdeel havensleepdienst trekken veel aandacht nadat Boskalis afgelopen maand van zijn belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage afscheid nam.

De verwachtingen van het bedrijf over de winstgevendheid in 2019 bevatten volgens ING waarschijnlijk geen verrassingen. Boskalis ging bij de laatste update uit van een vlak bedrijfsresultaat (ebitda) in 2019 van circa 350 miljoen euro. Onder de streep wordt er in de tweede helft van het jaar op een forse verbetering gerekend vergeleken met de eerste helft van 2019.

ING heeft een koopadvies op Boskalis met een prijsdoel van 26,25 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 100% zegt kopen 14 stemmen
HAL Trust 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare