Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winstval voor Britse grootgrutter Sainsbury

Gepubliceerd op 7 november 2019 09:07 | Views: 1.420 | Onderwerpen: Groot-Britannië

Ahold Delhaize 16:33

23,88 -0,25 (-1,04%)

LONDEN (AFN) - Het Britse supermarktconcern Sainsbury heeft de eerste helft van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een fors lagere winst dan een jaar eerder. De onderneming kampte onder meer met hogere marketinguitgaven en vertragingen bij haar plannen om de kosten omlaag te krijgen. Verder zat het weer het bedrijf een jaar eerder duidelijker mee.

De onderliggende winst voor belastingen van Sainsbury zakte met 15 procent tot 238 miljoen pond (276 miljoen euro). Daarmee presteerde de onderneming wel beter dan door marktvorsers in doorsnee werd verwacht. De vergelijkbare omzet, exclusief brandstofverkopen, daalde met 1 procent.

De winstval van Sainsbury komt op het moment dat het concern weer vertrouwen in de strategie probeert terug te winnen. De grootgrutter heeft inmiddels een grote winkelvernieuwing aangekondigd. Eerder dit jaar kreeg Sainsbury nog een grote tegenslag te verwerken, toen de geplande fusie met Walmart-dochter Asda geen goedkeuring kreeg van de Britse mededingingsautoriteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare