Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China en VS gaan importheffingen afbouwen

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 08:51 | Views: 6.231 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om de handelsheffingen die ze elkaar hebben opgelegd terug te draaien. Het gaat daarbij om de extra tarieven van de afgelopen maanden. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel bekendgemaakt.

Het afbouwen van de importheffingen gaat in stappen. Hoeveel en welke heffingen in eerste instantie zullen verdwijnen, moet nog worden afgesproken. Dat wordt een belangrijk onderdeel van het gedeeltelijke handelsakkoord waarover momenteel wordt onderhandeld. China en de VS hopen zo'n akkoord in de komende weken te bereiken.

Als de VS bevestigen dat beide landen de importheffingen op de schop nemen, zou dat een route naar het einde van de handelsoorlog kunnen betekenen. China's belangrijkste eis in het conflict is al langere tijd dat Washington de door president Donald Trump ingestelde strafheffingen wegneemt.

Trump

De Amerikaanse president begon vorig jaar met het instellen van tarieven om zo zijn eisen richting China kracht bij te zetten. Trump vindt dat China te weinig Amerikaanse producten afneemt. Ook wil hij bijvoorbeeld dat China buitenlandse bedrijven vrijer toegang geeft tot de eigen markt zonder dat ze verplicht met een Chinees bedrijf moeten samenwerken en meent hij dat China op die manier technologie in handen krijgt. Inmiddels zijn er heffingen op vrijwel alle Chinese artikelen die uitgevoerd worden naar de VS. Peking heeft steeds gereageerd met tegentarieven.

China overweegt nu het verbod op de import van Amerikaanse eieren en gevogelte terug te draaien, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. China verbood de import daarvan al in januari 2015 als gevolg van een uitbraak van vogelgriep. Die is al lang voorbij, maar gedurende de handelsoorlog hield China het verbod in stand.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Zou graag van twee kanten dit bevestigd willen zien, bij Trump is het eerst zien en dan voorzichtig gaan geloven.
indianrider
0
slimme zet Thrump verkiezingen komen er aan en de amerikaan denkt met zijn aandelen porto
Bertje Puk
0
Noem 1 ding wat Trump verkeerd heeft gedaan om zijn vermogen te vergroten en herkozen te worden..
FlashHenk
0
Trump: "O.k. China, We will drop the tariffs if you buy more of our stuff."
President Xi: "O.k. We will buy one extra soybean."
Trump: ...
President Xi: "O.K. Three soybeans."
Henk30
0
Ongelooflijk ndt de hele wereld zo door een persoon in gijzeling genomen kan worden, alleen om weer herverkozen te worden.
Waarom niet het zwitserse systeem bij ze invoeren?
7 Man als regings /ministerrraad, volgens de toverformule uit de 4 grootste partijen, jaarlijk bevestigd door het parlament en in principe onbeperkt zittend. En met ieder jaar wisselend een van de zeven als president om de lintjes te knippen en de 'bonzechefs', koningen en keizers van buiiten te ontvangen, maar verder niets extra te vertellen. Het twee partijen systeem en de waanzinnige macht van de haphazard gekozen presidenten daar in de US is een katastrophe.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links