Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Funderingsspecialist Sif boekt hoger resultaat

Gepubliceerd op 7 november 2019 07:34 | Views: 3.551

Sif Holding 23 okt

15,78 -0,34 (-2,11%)

ROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif heeft het derde kwartaal afgesloten met een hoger resultaat dan een jaar eerder. Ook het orderboek van het bedrijf was goed gevuld. Wel had de maker van palen voor windmolenparken door planningsproblemen te maken met druk op de marges.

Het aangepaste bedrijfsresultaat bedroeg 1,8 miljoen euro. In het derde kwartaal van vorig jaar noteerde Sif daar nog een negatief resultaat van 1,1 miljoen euro. Die stijging ging hand in hand met een toegenomen productie tot 46 kiloton, tegenover 19 kiloton een jaar eerder. De contributie, oftewel de opbrengst min productiekosten, steeg van 11,4 miljoen euro naar 21,1 miljoen euro.

Topman Fred van Beers stelde dat het binnenhalen van orders goed ging in het derde kwartaal, waarbij grote projecten zijn binnengehaald tegen goede prijzen. Door productieproblemen en vertraging bij de windmolenprojecten Borssele 3 en 4 werd de planning echter zo krap dat er meer en duurder overwerk nodig was. Dit drukte op de marges.

Van Beers houdt voor volgend jaar enkele slagen om de arm wegens onzekerheid rond een grote order voor een windmolenpark in de Verenigde Staten. Sif zou 84 zogeheten monopiles, de palen waar windmolens op worden gemonteerd, leveren voor Vineyard Wind. Door vertraging is het steeds minder waarschijnlijk dat Sif volgend jaar al aan productie voor dit project begint, stelt Van Beers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sif Holding 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare