Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street opent met winst na verkiezingen'

Gepubliceerd op 7 nov 2018 om 14:47 | Views: 2.211

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met winsten. Beleggers verwerken de resultaten van de verkiezingen in de Verenigde Staten, die voor hen relatief weinig verrassingen in petto hadden. Daarnaast kwam een aantal bedrijven met kwartaalcijfers.

De tussentijdse verkiezingen in de VS leveren zoals grotendeels verwacht een verdeeld Congres op. De Republikeinen houden de meerderheid in de Senaat, maar Democraten krijgen de meeste zetels in het Huis van Afgevaardigden. President Donald Trump kan daardoor op meer verzet stuiten bij de uitvoering van bepaalde plannen, bijvoorbeeld een belastingverlaging voor het midden- en kleinbedrijf.

De Democraten kunnen evenwel weinig beginnen tegen Trumps omstreden handelspolitiek, die dit jaar al voor veel onrust op de markten heeft gezorgd. Voor het instellen van importheffingen heeft het Witte Huis immers geen goedkeuring van het Congres nodig.

Office Depot

Aan het bedrijvenfront kwam kantoorartikelenhandelaar Office Depot met bemoedigende cijfers. Het bedrijf krikte de omzet op en verhoogde de verwachtingen omtrent de opbrengsten over heel het boekjaar. Ook Michael Kors gaf een kijkje in de boeken. De luxemodeketen boekte een lagere omzet dan analisten hadden verwacht, maar verhoogde zijn winstprognose voor het lopende boekjaar.

Beleggers reageerden voorbeurs positief op cijfers van Papa John's, dat dinsdag na het sluiten van de beurzen een kwartaalupdate gaf. De vergelijkbare omzet van de pizzaketen in Noord-Amerika daalde in de voorbije verslagperiode minder hard dan gevreesd. De keten kampt dit jaar met negatieve publiciteit rond het vertrek van oprichter John Schnatter na een racismeschandaal.

Federal Reserve

Cosmeticamerk Coty had afgelopen kwartaal last van problemen in de leveringsketen die zowel de omzet als winst drukten. Verder kwamen mediaconcern 21st Century Fox en aanbiedingensite Groupon met kwartaalcijfers.

Op de beurzen wordt verder met een schuin oog gekeken naar de Federal Reserve. De koepel van Amerikaanse centrale banken rondt donderdag een tweedaagse beleidsvergadering af, maar kondigt naar verwachting geen rentewijzigingen aan.

Dinsdag sloten de beurzen in New York in het groen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent in de plus op 25.635,01 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 2755,45 punten en de technologiebeurs Nasdaq won eveneens 0,6 procent, tot 7375,96 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links