Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige groei voor Ahold Delhaize

Stevige groei voor Ahold Delhaize

ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft de voorbije maanden een stevige omzetgroei weten te behalen, geholpen ook door onlineverkopen. De hogere opbrengsten zorgden er ook voor dat de winst hard opliep. Qua onlineomzet rekent het bedrijf erop tegen 2020, zoals eerder gemeld, minstens 5 miljard euro te behalen.

Op basis van gelijke wisselkoersen steeg de omzet van Ahold Delhaize met 3,6 procent tot 15,8 miljard euro. De winkels van Albert Heijn in Nederland zorgden voor krap 6 procent meer opbrengsten. In de Verenigde Staten wist Ahold Delhaize per winkel in doorsnee 3 procent meer omzet te halen. De vergelijkbare groei in België bleef met 0,6 procent wat achter bij de rest. Volgens topman Frans Muller kwam dit mede door een ,,kalendereffect".

Online gingen de verkopen met bijna 28 procent vooruit. In de Benelux waren bol.com en ah.nl goed voor een derde meer omzet. In de VS was sprake van bijna 12 procent online groei, geholpen door de groei bij Peapod. Onder de streep resteerde een winst van 459 miljoen euro. Dat was ruim een kwart meer dan een jaar eerder, mede geholpen door lagere belastingen.

Synergievoordelen

Muller is blij met de behaalde resultaten. Ahold Delhaize zal tijdens een beleggersdag op 13 november met een strategie-update komen. Daar zal de topman onder meer ingaan op de onlineplannen in de VS en Europa, om verdere groei aan te jagen.

Het fusiebedrijf rekent er nog altijd op eind dit jaar 420 miljoen euro aan synergievoordelen te behalen als gevolg van het samengaan van de bedrijven Ahold en Delhaize. Dat bedrag moet volgend jaar verder oplopen tot 750 miljoen euro structurele voordelen. Daarvan belooft het supermarktbedrijf 250 miljoen euro te herinvesteren. De synergievoordelen pakte onder meer positief uit voor de marges.

Investeringen

Het supermarktbedrijf maakte verder bekend zijn geplande investeringen dit jaar met 100 miljoen euro te verlagen tot 1,8 miljard. Volgens Muller wil Ahold Delhaize het geld graag uitgeven, maar kampt het bedrijf als gevolg van externe factoren hier en daar met vertragingen, bijvoorbeeld met het openen van nieuwe winkels.

De vrije kasstroom zal circa 100 miljoen euro hoger uitkomen op minstens 2 miljard euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,230 14:07
+0,090 +0,33%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links