Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britten bereid weg te lopen bij onderhandelingen met EU

Britten bereid weg te lopen bij onderhandelingen met EU

LONDEN (AFN/RTR) - Britse onderhandelaars zijn bereid de gesprekken met de Europese Unie over een nieuw handelsakkoord te staken als er volgende week geen duidelijk zicht op een overeenkomst is. Dat bevestigde een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson.

Eerder deden berichten de ronde dat Britse Johnson snel duidelijkheid wil hebben over de contouren van een overeenkomst. De Britten stapten per 1 februari uit de EU maar tot het eind van het jaar loopt een overgangsperiode waarin de Britten nog de EU-regels volgen. Voor 15 oktober moet er enige duidelijkheid zijn over een mogelijke overeenkomst voor na die tijd.

Onderhandelaars van de EU zeggen op hun beurt dat ze geen concessies zullen doen onder druk van de Britten. Daarbij blijven ze erbij dat Johnson ook compromissen moet sluiten.

Visserij

De onderhandelingen zouden volgens ingewijden uiterlijk deze maand moeten worden afgerond. Dit om na goedkeuring door de lidstaten en het Europees Parlement tijdig van kracht te kunnen worden.

Premier Johnson en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel zeggen dat er wel wat vorderingen zijn gemaakt tijdens de gesprekken, maar dat er ook nog genoeg te onderhandelen valt. Met name op het gebied van visserij zijn er onenigheden.

Om de verschillen te overbruggen moeten onderhandelaars er de komende tijd hard aan trekken, zo werd gemeld. Een Britse regeringswoordvoerder benadrukte dat de Britten, maar ook de EU beter af zijn met een overeenkomst.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 7 oktober 2020 16:39
    Open boek. De Britten proberen met zo min mogelijk betalingen eruit te komen. Al dat gedraai steeds en zaken aangrijpen om ook tijd te winnen enz. Ik vraag me echt af WIE uiteindelijk "die rekening" gaat betalen. Kijk hoeveel er ook binnen de EU wordt vergaderd/overlegd en WAT dat allemaal kost. Een triest verhaal waar het met name weer om geld en macht gaat.
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 7 oktober 2020 17:14
    Al die euro parlementariërs die er mee bezig zijn al die jaren, betaal jij objectief aan mee ;-) Het moet allemaal wel betaald worden en daar gaan ook jou belasting centen gedeeltelijk en indirect aan op. Overal is de politiek het met een ander niet eens. En zo creëren ze meer en meer baantjes en hebben bv. juristen weer een goede boterham. Uiteindelijk kost dit zoveel meer dan wordt gedacht, echt belachelijk allemaal. Geldverslindende machtspolitiek.
  3. forum rang 7 Kaviaar 7 oktober 2020 17:14
    quote:

    Mrx77 schreef op 7 oktober 2020 16:24:

    Laat die britten weglopen...gewoon geen zaken meer doen met die britten...ze willen alleen de lust maar niet de last...
    Gelukkig voor ons liepen de Britten niet weg bij ons en daar hebben wij elk jaar nog onze vrijheid mede aan te danken!

    De EU commissie is ook niet zuiver hoor. Een grote ambtenarij die in roze wolken leven.
    Er zou niet uitgebreid worden richting Rusland.... om er maar eens één te noemen.
  4. forum rang 7 Kaviaar 7 oktober 2020 17:19
    quote:

    Jopieklaploper schreef op 7 oktober 2020 16:56:

    Een harde brexit is vanaf het begin het doel geweest van zowel de EU als de Britten dus die komt er.
    En na een periode is UK beter af en ligt niet meer aan de leiband van de EU. Zelf beslissen i.p.v. dat zaken vanuit Brussel worden opgelegd en je daarvoor ook nog eens bizar veel kunt afdragen en de Zeurolanden er zeer veel voor terug krijgen. Alleen om de droom te kunnen blijven verwezenlijken. Want het is en blijft een droom, één EU. En dromen zijn bedrog.
  5. forum rang 6 De amateur 7 oktober 2020 17:26
    quote:

    Kaviaar schreef op 7 oktober 2020 17:19:

    [...]

    En na een periode is UK beter af en ligt niet meer aan de leiband van de EU. Zelf beslissen i.p.v. dat zaken vanuit Brussel worden opgelegd en je daarvoor ook nog eens bizar veel kunt afdragen en de Zeurolanden er zeer veel voor terug krijgen. Alleen om de droom te kunnen blijven verwezenlijken. Want het is en blijft een droom, één EU. En dromen zijn bedrog.

    Je weet dat die periode decennia kan zijn? EU is verre van pefect maar uiteindelijk de enige weg voorwaarts. Britten hadden beter ceranderingen kunne doorvoeren in de EU dan eruit gaan. Zelfs de meest positieve scenarios betekenen een gigantische klap voor ze. Alle beloftes van Farage waren onzin en die was ook niet mans genoeg om verantwoordelijkheid te nemen om VK uit de EU te loodsen. Hij wist zelf natuurlijk ook dat het een groot drama is
55 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links