Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen lager door zorgen over steunpakket VS

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 11:53 | Views: 3.303 | Onderwerpen: Verenigde Staten

AEX 27 okt

545,65 -0,30 (-0,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten woensdag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump de stekker heeft getrokken uit de onderhandelingen over een nieuw steunpakket voor de grootste economie ter wereld. Daarnaast werd uitgekeken naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent lager op 554,44 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 836,88 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 0,2 procent.

Trump liet via Twitter weten zijn vertegenwoordigers de opdracht te hebben gegeven om de onderhandelingen met de Democraten over een nieuw steunpakket te staken tot na de verkiezingen in november. De Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell waarschuwde juist dat het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen het economisch herstel in gevaar brengt.

Heineken

Hekkensluiter in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een verlies van 2,7 procent. Bierbrouwer Heineken profiteerde van een adviesverhoging door Jefferies en ging aan kop met een winst van bijna 3 procent. Staalmaker ArcelorMittal daalde 0,2 procent. De Europese Unie heeft voor een periode van vijf jaar nieuwe tarieven opgelegd voor platgewalst roestvrij staal uit China, Taiwan en Indonesië. Dit moet het dumpen van staal uit deze landen op de Europese markt tegengaan.

PostNL zette de opmars voort en was opnieuw de sterkste stijger in de MidKap, met een plus van 2,2 procent. Het postbedrijf won een dag eerder al ruim 12 procent na een verhoging van de winstverwachting. Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties sloot de rij met een verlies van 2,5 procent.

Tesco

In Frankfurt klom Dialog Semiconductor bijna 2 procent. Het Duitse chipbedrijf verwacht in het derde kwartaal zijn omzetdoelstelling te overtreffen. Tesco steeg ruim 2 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern zag de winst in de eerste jaarhelft flink dalen door hogere kosten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf verwacht echter dat het operationele resultaat over het gehele boekjaar minstens gelijk zal zijn aan vorig jaar.

De euro stond op 1,1758 dollar, tegenover 1,1786 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent goedkoper op 39,68 dollar. Brentolie daalde 2,1 procent in prijs tot 41,76 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 7 oktober 2020 12:04
  Een slimme truc van Trump. Zo probeert hij extra prikkels op te roepen om op hem te laten stemmen. Wel doorzichtig allemaal ;-)

  Quote: "Trump liet via Twitter weten zijn vertegenwoordigers de opdracht te hebben gegeven om de onderhandelingen met de Democraten over een nieuw steunpakket te staken tot na de verkiezingen in november. "
 2. forum rang 7 Lepre Chaun 7 oktober 2020 12:23
  Aan de futures in de USA te zien (Vet in het Groen) maakt alleen de AEX zich zorgen om niks .

  In de loop van dinsdagavond deed Trump via Twitter een aanvullende oproep om losse steunmaatregelen wel door te voeren,

  waaronder steun voor kleinere bedrijven en maatregelen om te voorkomen dat Amerikaanse bedrijven mensen moeten ontslaan .

  Ook wil Trump dat Amerikanen eenmalige check van 1.200 dollar krijgen als inkomenssteun in de coronacrisis.

  The House & Senate should IMMEDIATELY Approve 25 Billion Dollars for Airline Payroll Support, & 135 Billion Dollars for Paycheck Protection Program for Small Business. Both of these will be fully paid for with unused funds from the Cares Act. Have this money. I will sign now!
  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2020
 3. forum rang 4 Mrx77 7 oktober 2020 12:32
  Wallstreet hikt tegen 28000 aan...we hebben deze week totaal niet meegedaan met stijgingen val walkstreet.Elke stijging wordt de dag erna weer ingeleverd met als reden sectorroatie...zoals gisteren alle financials en rds stegen tussen 3a 5 procent en alsnog is onze als enige in europa dik in de min gesloten terwijll alle andere beurzen met 1 procrnt stegen. Kan je nagaan hoeveel onze it fondsen hebben moeten inleveren bij de minieme daling vd nasdaq. We zijnbijna tienvoudig gedaald tov daling vd nasdaq
 4. Knarf 7 oktober 2020 12:35
  quote:

  Mrx77 schreef op 7 oktober 2020 12:32:


  Wallstreet hikt tegen 28000 aan...we hebben deze week totaal niet meegedaan met stijgingen val walkstreet.Elke stijging wordt de dag erna weer ingeleverd met als reden sectorroatie...zoals gisteren alle financials en rds stegen tussen 3a 5 procent en alsnog is onze als enige in europa dik in de min gesloten terwijll alle andere beurzen met 1 procrnt stegen. Kan je nagaan hoeveel onze it fondsen hebben moeten inleveren bij de minieme daling vd nasdaq. We zijnbijna tienvoudig gedaald tov daling vd nasdaq


  Gelukkig is kapitaal niet gebonden aan grenzen en kan je dus naar harte lust in VS beleggen.
 5. forum rang 4 Mrx77 7 oktober 2020 12:59
  Beurzen lager door zorgen over steunpakket VS wat een titel...wallstreet negeert het zelfen gaat richting ATH. Wellicht heeft onze beurs last van hoogtevrees van onze fondsen zoals:
  Rds: 10 euro was 30 euro
  Ing:6 euro was 12 euro
  Abn: 7 euro was 20 euro
  Aegon: 2 euro was 5 euro
  Vastgoedfds en overige financiele fondsem: noteren ver onder hun intrinsieke waarden....In usa doen ze het beter als een koers 3 of 4 cijfers heeft dan doe je aandelensplitsing dan is aandeel weer 1of 2 cijfers zoals tesla dan is het weer goedkoop;)
 6. Knarf 7 oktober 2020 13:56
  De centrale banken laten pensioenfondsen bloeden.... Ten eerste de lage en zelfs negatieve rente op obligaties. Reëel rendement op menig staatsobligatie is negatief.
  Vervolgens de steunprogramma's die indirect zorgt voor TINA (ik moet bijna overgeven van het woord). Koerswinstverhouding enworden opgeblazen en dividendrendementen dalen. Laat nu juist dividend een belangrijke pijler zijn in toekomstige pensioenverplichtingen. En allemaal hosanna en beurs omhoog als een weer een QE danwel steunpakket wordt aangekondigd. Maar wie wordt er nou echt beter van....
 7. TW82 7 oktober 2020 15:11
  quote:

  Belegje schreef op 7 oktober 2020 12:27:


  Trump is gekozen door en voor de Amerikanen
  kan Rutte een voorbeeld aan nemen


  Gekozen door een groot deel van de Amerikanen, maar niet door de meerderheid. Clinton kreeg enkele miljoenen stemmen meer. Echter, door de (toevallige) verdeling van hoe en waar de stemmen 'vielen', kwam er een bepaald aantal 'kiesmannen' uit en zodoende won Trump. Ok, zo werkt het Amerikaanse systeem nu eenmaal, dus het zij zo, maar in feite heeft Trump dus gewonnen met een minderheid, dus om nu zo stellig te zeggen dat ie door en voor de Amerikanen is gekozen...
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare