Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op steunpakket VS neemt af op beurzen

Hoop op steunpakket VS neemt af op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump de stekker heeft getrokken uit de onderhandelingen over een nieuw steunpakket voor de grootste economie ter wereld. Daarnaast werd uitgekeken naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 555,07 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 835,91 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen rond 0,1 procent.

Trump liet via Twitter weten zijn vertegenwoordigers de opdracht te hebben gegeven om de onderhandelingen met de Democraten over een nieuw steunpakket te staken tot na de verkiezingen in november. De Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell waarschuwde juist dat het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen het economisch herstel in gevaar brengt.

PostNL

Grootste daler in de AEX was informatieleverancier RELX met een verlies van 2 procent. Bierbrouwer Heineken ging aan kop met een winst van 2,8 procent. Staalmaker ArcelorMittal daalde 0,5 procent. De Europese Unie heeft voor een periode van vijf jaar nieuwe tarieven opgelegd voor platgewalst roestvrij staal uit China, Taiwan en Indonesië. Dit moet het dumpen van staal uit deze landen op de Europese markt tegengaan.

In de MidKap behoorde PostNL opnieuw tot de kopgroep, met een plus van 1,9 procent. Het postbedrijf won een dag eerder al ruim 12 procent na een verhoging van de winstverwachting. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloot de rij met een verlies van 2 procent.

Tesco

Tesco steeg 2,7 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern zag de winst in de eerste jaarhelft flink dalen. Vanwege de coronacrisis en maatregelen die het bedrijf moest nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, liepen de kosten flink op. Het was de eerste cijferpresentatie van topman Ken Murphy, die sinds een maand aan het roer staat.

De euro was 1,1756 dollar waard, tegenover 1,1786 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 40,29 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 42,36 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood
  2. 08:15 AEX doet stapje terug en hoe Meta $200 miljard beurswaarde zag verdampen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bossche marktkoopman 7 oktober 2020 09:40
    quote:

    an12 schreef op 7 oktober 2020 09:26:

    Das ook knap; maanden gaan de beurzen omhoog op mogelijke steunpakketten. Nu wordt er een steunpakket afgeblazen en gaan de beurzen toch omhoog.....
    Kijk eens goed USA gaat al weer omhoog om half 4 Trump clan heeft weer wat verdiend.
  2. ruud11 7 oktober 2020 09:50
    quote:

    Bosche marktkoopman schreef op 7 oktober 2020 09:40:

    [...]Kijk eens goed USA gaat al weer omhoog om half 4 Trump clan heeft weer wat verdiend.
    De kunst is om totaal niet meer economisch te kijken of de wereld in brand staat, of trump corona heeft
    .
    Etc

    Misschien is beurs voorspelbaar als er een wereldoorlog uit breekt...
  3. Flowermountain 7 oktober 2020 11:41
    Trumpie heeft afgelopen weekend een soort paardenmiddel gekregen, iedereen zou daarvan opknappen. Dat hij zich beter dan ooit voelde heeft daar mee te maken. Hij had gewoon een enorme oppepper gekregen. Maar het virus zit nog in zijn lichaam en de rekening zal hij later moeten betalen. Ik verwacht dat hij vanmiddag of donderdag een terugslag krijgt. Als dat niet het geval is kan het zijn dat Trumpie toch een directe afstammeling is van J. Christhus.

    Ik ben gelukkig geen finincieel adviseur, maar ik laat mijn shortje nog even staan :)
  4. Mrx77 7 oktober 2020 13:08
    Beurzen lager door zorgen over steunpakket VS wat een titel...wallstreet negeert het zelfen gaat richting ATH. Wellicht heeft onze beurs last van hoogtevrees van onze fondsen zoals:
    Rds: 10 euro was 30 euro
    Ing:6 euro was 12 euro
    Abn: 7 euro was 20 euro
    Aegon: 2 euro was 5 euro
    Vastgoedfds en overige financiele fondsem: noteren ver onder hun intrinsieke waarden....In usa doen ze het beter als een koers 3 of 4 cijfers heeft dan doe je aandelensplitsing dan is aandeel weer 1of 2 cijfers zoals tesla dan is het weer goedkoop;)
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,21 10:40
+2,19 +0,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links