Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Baas Genmab: Galapagos-deal had ik niet gedaan

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 21:47 | Views: 5.717 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 26 okt

108,00 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Galapagos heeft zich te afhankelijk gemaakt van Gilead door zijn miljardendeal met dit grote Amerikaanse farmaconcern. Dat zegt topman van biotechnoloog Genmab Jan van de Winkel in een interview met Het Financieele Dagblad.

"Zo'n deal als Galapagos heeft gedaan, zou ik nooit doen", aldus de Nederlander in de krant. Een van de pijnpunten is volgens hem dat Galapagos de Amerikaanse verkooprechten op zijn medicijnen heeft afgestaan aan Gilead. "Dat begrijp ik niet", zegt de Genmab-baas. "De grootste markt hebben ze opgegeven."

Van de Winkel wijst er ook op dat Gilead het recht heeft gekregen zich in te kopen in alle succesvolle ontwikkelingsprogramma's van Galapagos. "Daarmee geef je alle toekomstige upside op." De topman van Genmab stelt verder dat het behoud van zelfstandigheid betrekkelijk is, aangezien Gilead een belang van bijna 30 procent in Galapagos kan verwerven. Daarnaast levert Gilead twee commissarissen. "Galapagos is nu bijna een onderdeel van Gilead."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 75% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. jumoro 7 oktober 2019 22:24
  Eigenlijk interesseerd het me niet wat de directeur van een ander bedrijf vindt van de deal die Galapagos heeft gesloten met Gilead. Dit soort artikelen plaatsen op de IEXsite is wat mij betreft dan ook gewoon stemmingmakerij. Daar zou de IEX redactie zich niet mee bezig moeten houden.
 2. forum rang 6 harvester 7 oktober 2019 22:51
  De ambitie van Galapagos is om groter te worden als Genmab.
  Daarvoor maakt Galapagos de keuze om zich te focussen op waar haar kracht in zit:
  De Discovery en fase 1 en 2 in de product ontwikkeling.
  Daarnaast ook nog sales in Europa.

  Met een focus op ontstekingsziekten (met vele miljoenen aan potentiële gebruikers) een mijns inziens verstandige keuze.
 3. forum rang 5 ivet 7 oktober 2019 23:33
  ik zou best de reactie van Onno vd Stolpe hierop willen zien...want lijkt me te kort door de bocht om te stellen dat Galapagos diens zelfstandigheid heeft opgegeven. Mogelijk zit het hem in interpretaties...juristen studeren enkele jaren om uiteindelijk de rest van hun leven te steggelen over de uitleg van juridische formuleringen.

  Het is goed mogelijk dat de (juridische) interpretatie van Jan vd Winkel niet de lading van zijn mening dekt.
 4. forum rang 8 Wilbar 8 oktober 2019 08:57
  quote:

  jumoro schreef op 7 oktober 2019 22:24:


  Eigenlijk interesseerd het me niet wat de directeur van een ander bedrijf vindt van de deal die Galapagos heeft gesloten met Gilead. Dit soort artikelen plaatsen op de IEXsite is wat mij betreft dan ook gewoon stemmingmakerij. Daar zou de IEX redactie zich niet mee bezig moeten houden.

  Dat U na 6,5 jaar lidmaatschap nog steeds niet weet dat IEX geen eigen nieuwsredactie heeft maar dat de berichten van de financiele persbureaus automatisch worden geplaatst is natuurlijk ook schrijnend.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare