Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland ambitieus over groei komend jaar

Griekenland ambitieus over groei komend jaar

ATHENE (AFN/RTR) - Griekenland verwacht volgend jaar definitief uit de sleur van de al tien jaar durende schuldencrisis te breken. Het land voorziet in 2020 een economische groei van 2,8 procent, een versnelling ten opzichte van 2 procent dit jaar. Deze plannen staan in de conceptbegroting die de regering aan het parlement overhandigde.

De snellere groei hoopt het land te kunnen behalen door meer investeringen aan te trekken en belastingverlagingen door te voeren. "De conceptbegroting signaleert dat ons economisch beleid een scherpe afslag neemt richting groei en werkgelegenheid", was de toelichting van de staatssecretaris van Financiën. De werkloosheid daalt volgend jaar naar verwachting tot 15,6 procent. Dit jaar wordt daar 17,4 procent voor geraamd, het hoogste cijfer in de eurozone.

De groeiprognose voor Griekenland van de Europese Commissie ligt voor volgend jaar een stuk lager, op 2,2 procent. Griekenland voldeed de laatste jaren aan eisen van van haar crediteuren en kreeg weer toegang tot de financiële markten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vaak wel 7 oktober 2019 19:54
    quote:

    het zwaard schreef op 7 oktober 2019 17:01:

    Griekenland importeert veel toeristen, daardoor hoeven ze zelf weinig te exporteren.
    Ja haha, da's een goeie! Gelukkig importeert Nederland, jaar na jaar meer, ook veel toeristen. Dat is makkelijk verdienen. Beter dan met vieze mijnen bijvoorbeeld . Hopelijk gaan ook steeds meer boeren iets met toeristen doen. Boerengolf,golf,huifkarren, een camping etc.

    Iets minder monocultuur zou wel mooi zijn. En daarbij het boerenvak is hard en erg risicovol. Het hele boerengezin mag meedelen in de stress. Eigen ervaring helaas. Onze overheid is roomser dan de Paus dus de boeren moeten meer investeren in de nieuwste technieken dan de concurrentie in het buitenland . Hogere kostprijs en dito onzekerheid tot gevolg.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links