Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ACM trekt ongebruikte 06-nummers in

Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 08:22 | Views: 3.687

KPN 14 nov

2,81 -0,03 (-1,16%)

DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijven hebben een flinke hoeveelheid ongebruikte 06-nummers in moeten leveren bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De 06-nummers dreigden al een tijd op te raken, maar door de terughaalactie van de toezichthouder is het uitgiftepercentage van de telefoonnummers voor mobieltjes voor het eerst sinds jaren tot onder de 90 procent gedaald.

De ACM is verantwoordelijk voor de uitgifte van beschikbare 06-nummers. Telecombedrijven krijgen een jaar de tijd om een nummer in gebruik te geven aan een klant, als dat niet gebeurt dan grijpt de ACM in. VodafoneZiggo heeft inmiddels 1,2 miljoen ongebruikte 06-nummers in moeten leveren. Dat is ruim 2 procent van het totaal aantal beschikbare 06-nummers.

De ingeleverde telefoonnummers komen na een afkoelperiode opnieuw beschikbaar. Die periode moet voorkomen dat een nieuwe nummergebruiker gebeld wordt door mensen die de vorige nummergebruiker willen bereiken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links