Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zware verliezen voor golfresorts Trump

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het gaat niet goed met de twee golfresorts in Schotland die de Amerikaanse president Donald Trump in zijn bezit heeft. De bedrijven boekten in 2016 een verlies van in totaal omgerekend 19,6 miljoen euro. Ook de omzet daalde sterk: van 10 miljoen euro naar minder dan 8 miljoen euro.

De tegenvallers werden volgens het bedrijf veroorzaakt door een grootscheepse opknapbeurt aan de golfbaan van Turnberry, een van de twee resorts. Ook fluctuaties in de wisselkoersen beïnvloedden het bedrijfsresultaat negatief.

Trump pompt al meer dan tien jaar miljoenen in de resorts, maar beide hebben nog nooit een cent winst gemaakt. Alleen al voor Turnberry leende de zakenman een bedrag van 125 miljoen euro.

Strijd

De andere golfbaan, niet ver van Aberdeen, die Trump in 2012 opende is vanaf dag één inzet geweest van een hevige juridische strijd met omwonenden, de lokale overheid en natuurbeschermers. Het bedrijf tekende vergeefs bezwaar aan tegen de bouw van een windmolenpark voor de kust bij het resort.

Om belangenverstrengeling te voorkomen heeft de president het eigendom van de resorts in handen gegeven van zoon Eric Trump.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2017 23:31
    Boeven bende,
    Trump pompt al meer dan tien jaar miljoenen in de resorts, maar beide hebben nog nooit een cent winst gemaakt.
    Mag ook niets opbrengen, want hier worden nieuwe slachtoffers uitgenodigd voor een balletje slaan, en alle luxe er om heen, hapje drankje relaxen in het zwembad en van alles voorzien
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links