Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obama: eerst schuldenplafond, dan praten

Obama: eerst schuldenplafond, dan praten

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden aangespoord om het schuldenplafond voor volgende week te verhogen. Obama zei maandag tijdens een bezoek aan het Federaal Bureau voor Rampenbestrijding (FEMA) dat hij dan bereid is om te onderhandelen over een overgangsregeling.

Hij herhaalde dat hij de vastgelopen onderhandelingen over de staatsfinanciën anders niet zal hervatten. ,,We gaan niet onderhandelen onder dreiging van een economische catastrofe'', zei Obama. Hij zei dat hij het anders graag op een stemming laat aankomen in het Congres. ,,Houd een stemming. Roep een stemming uit. Laten we zien wat er dan gebeurt."

De VS bereiken het schuldenplafond van 16,7 biljoen dollar op donderdag 17 oktober. President Obama zei afgelopen weekend al dat het Congres in staat zal zijn het plafond te verhogen. Maar John Boehner, de Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, heeft gezegd dat het Huis het schuldenplafond niet zonder voorwaarden zal verhogen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ghestem 7 oktober 2013 21:29
    Een stemming valt in het voordeel van Obama uit daar er veel republikeinse senatoren en gedelegeerden zijn die niet achter de tea-party lijn staan. Maar de leider van de republikeinen en die tea-party gasten weten dit ook en laten het dus niet op een stemming aankomen. De tea-party gijzelt dus het land van de onbegrensde mogelijkheden.
  2. [verwijderd] 8 oktober 2013 00:59
    Obama begint helaas arrogante 'dictatoriale' trekjes te vertonen... door voortdurend iedere vorm van onderhandeling rondom de begroting en het schuldenplafond af te wijzen.

    Het lijkt er daarom op dat we dus echt nog anderhalve week zullen moeten gaan wachten op een of andere Houdini-achtige 'escape' op het allerlaatste laatste moment - waarbij beide partijen welhaast worden gedwongen om in te stemmen met een verhoging van het schuldenplafond zonder enige verdere overeenkomst.

    Obama zal daarna de overwinning claimen dat zijn wens is uitgekomen, maar dit gaat ondertussen wel ten koste van bijna 2 miljoen overheidsmedewerkers die inmiddels 1 week 'met onbetaald verlof' zijn.

    Met dit soort oplossingen voedt Obama denk ik enkel de frustraties van de republikeinen... waardoor deze na de verhoging van het schuldenplafond waarschijnlijk gewoon verder zullen gaan om het beleid van Obama verder te frustreren.

    De VS lijkt daarmee steeds meer verdeeld te raken... waarbij steeds meer mensen in essentie steeds verder vervreemd raken van de politieke werkelijkheid.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links