Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verzekeraar ASR wil Joop Wijn als president-commissaris

Gepubliceerd op 7 september 2020 18:18 | Views: 2.092 | Onderwerpen: ASR, verzekeringen

ASR Nederland 01 mrt

35,50 +0,90 (+2,60%)

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR Nederland wil voormalig minister en staatssecretaris Joop Wijn benoemen tot president-commissaris. Zijn nominatie als voorzitter van de raad van commissarissen bij het verzekeringsconcern wordt op 28 oktober op een buitengewone vergadering voorgelegd aan de aandeelhouders.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft goedkeuring verleend voor deze benoeming. Wijn (1969) wordt als president-commissaris van ASR de opvolger van Kick van der Pol, die in mei 2021 zijn laatste termijn afrondt.

Wijn was in het verleden lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Economische Zaken, staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken. In de jaren daarna was hij werkzaam bij Rabobank en ABN AMRO. De afgelopen drie jaar (tot juni 2020) was Wijn bestuurslid van betalingsdienstverlener Adyen, op het gebied van strategie en risico. Wijn vervulde daarnaast in het verleden meerdere nevenfuncties en is momenteel vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Royal Schiphol Group.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare