Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve handelsdag op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten, na de forse verliesbeurt op vrijdag. Daarmee werd herstel getoond van de duidelijke koersverliezen in de technologiesector van vorige week. De handel verliep verder relatief rustig, aangezien Wall Street gesloten bleef vanwege Labor Day.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,3 procent hoger op 547,14 punten. De MidKap won 0,9 procent tot 800,40 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen dikten tot 2,4 procent aan.

Sterkste stijgers bij de Amsterdamse hoofdfondsen waren biotechnoloog Galapagos en chiptoeleverancier ASMI met plussen van 3,5 procent. ASML daalde 0,3 procent in de AEX. De Amerikaanse overheid overweegt SMIC, de grootste chipfabrikant van China, op een zwarte lijst te zetten door de zorgen over banden die het bedrijf met het Chinese leger zou onderhouden. Chipmachinefabrikant ASML is de belangrijkste leverancier voor SMIC.

Corbion

In de MidKap ging speciaalchemiebedrijf Corbion aan kop met een plus van 3,5 procent. Roestvrijstaalproducent Aperam stond onderaan met een min van 1,3 procent. Wereldhave steeg 1 procent bij de kleinere bedrijven op het Damrak. Het winkelvastgoedfonds heeft zijn financiële speelruimte vergroot met nieuwe en gewijzigde schuldfaciliteiten van meer dan 130 miljoen euro. Alle schuldverplichtingen zijn daarmee gedekt tot het derde kwartaal van 2022.

Ageas kreeg er 0,7 procent bij in Brussel. De Belgische verzekeraar bevestigde onlangs een overnamebod van investeerdersconsortium BE Group te hebben afgeslagen. Retail Estates klom 0,7 procent. Het Belgische winkelvastgoedbedrijf boekte afgelopen kwartaal een lager resultaat. Door de coronacrisis werden winkels in de panden van de onderneming gesloten en huurbetalingen uitgesteld, gekort of kwijtgescholden. Inmiddels zijn die huurbetalingen weer hersteld.

AB Foods

In Londen won AB Foods, het moederbedrijf van kledingketen Primark, 0,5 procent. Primark verkocht het afgelopen kwartaal meer kleding dan verwacht. Dat komt mede door een opgehoopte vraag. Alle winkels van de Britse kledingketen die vanwege de uitbraak van het coronavirus dicht waren, gingen weer open.

De euro was 1,1818 dollar waard, tegen 1,1814 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent in prijs tot 39,12 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 42,03 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links