Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Positieve handelsdag op Europese beurzen

Gepubliceerd op 7 september 2020 17:56 | Views: 1.397 | Onderwerpen: Europa

AEX 18:05

548,92 -2,75 (-0,50%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten, na de forse verliesbeurt op vrijdag. Daarmee werd herstel getoond van de duidelijke koersverliezen in de technologiesector van vorige week. De handel verliep verder relatief rustig, aangezien Wall Street gesloten bleef vanwege Labor Day.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,3 procent hoger op 547,14 punten. De MidKap won 0,9 procent tot 800,40 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen dikten tot 2,4 procent aan.

Sterkste stijgers bij de Amsterdamse hoofdfondsen waren biotechnoloog Galapagos en chiptoeleverancier ASMI met plussen van 3,5 procent. ASML daalde 0,3 procent in de AEX. De Amerikaanse overheid overweegt SMIC, de grootste chipfabrikant van China, op een zwarte lijst te zetten door de zorgen over banden die het bedrijf met het Chinese leger zou onderhouden. Chipmachinefabrikant ASML is de belangrijkste leverancier voor SMIC.

Corbion

In de MidKap ging speciaalchemiebedrijf Corbion aan kop met een plus van 3,5 procent. Roestvrijstaalproducent Aperam stond onderaan met een min van 1,3 procent. Wereldhave steeg 1 procent bij de kleinere bedrijven op het Damrak. Het winkelvastgoedfonds heeft zijn financiële speelruimte vergroot met nieuwe en gewijzigde schuldfaciliteiten van meer dan 130 miljoen euro. Alle schuldverplichtingen zijn daarmee gedekt tot het derde kwartaal van 2022.

Ageas kreeg er 0,7 procent bij in Brussel. De Belgische verzekeraar bevestigde onlangs een overnamebod van investeerdersconsortium BE Group te hebben afgeslagen. Retail Estates klom 0,7 procent. Het Belgische winkelvastgoedbedrijf boekte afgelopen kwartaal een lager resultaat. Door de coronacrisis werden winkels in de panden van de onderneming gesloten en huurbetalingen uitgesteld, gekort of kwijtgescholden. Inmiddels zijn die huurbetalingen weer hersteld.

AB Foods

In Londen won AB Foods, het moederbedrijf van kledingketen Primark, 0,5 procent. Primark verkocht het afgelopen kwartaal meer kleding dan verwacht. Dat komt mede door een opgehoopte vraag. Alle winkels van de Britse kledingketen die vanwege de uitbraak van het coronavirus dicht waren, gingen weer open.

De euro was 1,1818 dollar waard, tegen 1,1814 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent in prijs tot 39,12 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 42,03 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare