Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stevige groei van Chinese export

Gepubliceerd op 7 september 2020 06:32 | Views: 2.488 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De export van China is in augustus sterker toegenomen dan verwacht. De verdere hervatting van de wereldwijde economische activiteit gaf de uitvoer wederom een zetje. De invoer kromp juist onverwacht, volgens kenners een signaal dat het Chinese binnenlandse herstel aanhoudend kwetsbaar is.

De afgelopen tijd stond de export naar de rest van de wereld juist flink onder druk, doordat veel landen quarantainemaatregelen en lockdowns invoerden tegen de verspreiding van het coronavirus. Die maatregelen werden echter steeds meer versoepeld, wat ook in juli al een flinke exportgroei veroorzaakte.

De uitvoer van de op een na grootste economie ter wereld steeg, uitgedrukt in dollars, met 9,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Economen rekenden op een groei met 7,5 procent. De invoer kromp met 2,1 procent, waar men rekende op een groei met 0,2. Het handelsoverschot steeg naar ruim 58,9 miljard dollar.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 boem! 7 september 2020 07:51
  In dit tempo duurt het niet lang meer of China neemt moeiteloos de leiding over van Amerika als grootste economie.

  Ik hoop dat zij beter omgaan met de bestemming van de overschotten.

  Het recept van de westerse wereld om die te bestemmen voor degenen die al een overvloed aan geld hebben heeft duidelijk niet de oplossing geboden om te komen tot een houdbare economische situatie.
 2. forum rang 5 Mijn Vriend 7 september 2020 07:52
  "De invoer kromp juist onverwacht, volgens kenners een signaal dat het Chinese binnenlandse herstel aanhoudend kwetsbaar is."

  Ik behoor natuurlijk niet tot de kenners, maar zou het herstel anders kwantificeren, want de binnenlandse diensverlening daar groeit wel: www.reuters.com/article/us-china-econ... Kan wel een paar redenen verzinnen waarom de Chinese import hapert:
  - Produktie beperkingen elders.
  - Meer binnenlandse zelfvoorziening, o.a. op instigatie van de VS.
  - Brandstofprijzen zijn relatief laag, terwijl ze in volume wel volop importeerde: www.reuters.com/article/china-economy...
  Dienstverlening is ondertussen de grootste tak van de econmie in China: www.investopedia.com/articles/investi...,be%20higher%2C%20around%2070%25.

2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare